Slovenija > Črna kronika
5743 ogledov

Razburjen je zapustil lokal, a se je kmalu vrnil s pištolo. Sledilo je to ...

Policijski avtomobili A. L.
Rešil ga je znanec, ki je moškega zgrabil za roko.

Mariborski kriminalisti so včeraj ob 19. uri s kazensko ovadbo k dežurnemu preiskovalnemu sodniku privedli 36-letnega moškega z območja Maribora, ki je osumljen poskusa umora.

Moški je 22. 10. popoldan v mariborskem lokalu s pištolo poskušal umoriti 30-letnega moškega, proti kateremu je sprožil dva strela, vendar ga ni uspel zadeti. "Za roko, s katero je streljal, ga je namreč zagrabil njun znanec in mu jo odrinil, ves čas pa ga je poskušal tudi verbalno odvrniti od njegove namere. Posledično je oškodovanec uspel zbežati," so pojasnili mariborski policisti.

Moški so se še dan prej, v soboto, družili v različnih gostinskih lokalih na območju mesta Maribor. Z druženjem so nadaljevali tudi naslednji dan, a sta se v lokalu na Pobrežju oškodovanec in osumljenec najprej sprla in nato stepla. "To je 36-letnega moškega razjezilo, tako da je lokal zapustil in se čez čas vrnil s pištolo, ki jo je uporabil pri kaznivem dejanju," so ugotovili policisti. Kot so dodali, je osumljeni po storjenem kaznivem dejanju pobegnil. "V obsežnih policijskih ukrepih za njegovo prijetje smo uspeli ugotoviti, da se nahaja v stanovanju na območju Maribora. Zaradi nevarnosti, da je oborožen in da se bo prijetju upiral, so ga naslednje jutro prijeli policisti specialne enote policije, prav tako pa mu je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje."

Pridržali so tudi njegovega 37-letnega znanca, ki je po begu poskušal skriti oblačila in obutev, ki naj bi jih osumljeni uporabljal v času storjenega kaznivega dejanja. Tudi njega so kazensko ovadili zaradi pomoči storilcu po storitvi kaznivega dejanja, grozi mu do pet let zapora.

Moškemu, ki je streljal, pa grozi približno 15 let zapora.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 14:16 25.oktober 2023.

    V MB vladajo pistoljerosi. Oni so upoštevali Janezov govor o nabavi orožja.