Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Romun "prirejal" bankomate sebi v prid

Bankomat Saša Despot
27-letni Romun je s posebej prirejenim orodjem poskušal ukrasti denar iz bankomata.

Koprski policisti so bili 7. aprila obveščeni o sumljivih transakcijah na bankomatu v enem od koprskih trgovskih centrov. Prijeli in pridržali so 27-letnega državljana Romunije. Na podlagi zbranih obvestil so namreč ugotovili, da je poskušal s posebej prirejenim orodjem ukrasti denar; ker mu to ni uspelo, je od svoje namere odstopil. 

Policisti so mu ob prijetju zasegli tudi vozilo, ki ga je uporabljal, in ga na podlagi odredbe sodišča preiskali. Našli in zasegli so še eno enako posebej prirejeno orodje in del predmeta, iz katerega se je to orodje izdelovalo.

Policisti so zoper 27-letnika podali kazensko ovadbo za kaznivi dejanji velike tatvine v zvezi s poskusom in izdelovanje in pridobivanje orožja in pripomočkov, namenjenih za kaznivo dejanje. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor. 

Policisti še zbirajo obvestila in ugotavljajo morebitno povezanost 27-letnega Romuna s podobnimi sumljivimi transakcijami v Ljubljani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.