Slovenija > Črna kronika
38096 ogledov

Pri nas: Izginil tovornjak in 117 ključev za mercedese, škoda je ogromna

Mercedes Benz vlak Facebook Vlak z Mercedesovimi avtomobili.
Z Obale poročajo o dveh primerih, v katerih je skupaj nastalo za več kot 400 tisočakov škode.

Policisti s koprske policijske uprave so imeli v četrtek precej dela. Med drugim sta se zgodila dva primera, ki sta krepko oškodovala dve podjetji.

Iz vlakovne kompozicije, ki je prevažala nove osebne avtomobile znamke Mercedes, je nekdo ukradel 117 kontaktnih ključev za vozila omenjene znamke. S tem je nemško avtomobilsko družbo oškodoval za približno 200.000 evrov. Policisti še zbirajo obvestila.

Bolj zapleten je primer izginulega tovornjaka. Na izolski policijski postaji se je namreč zglasil predstavnik izolskega podjetja, ki je naznanil, da je 8. decembra voznik tovornega vozila pri njih naložil blago v vrednosti približno 220.000 evrov. Odpeljati bi ga moral do podjetja na Hrvaškem.

Hrvaško podjetje je slovenske poslovne partnerje ta teden obvestilo, da tovornjak ni prišel do njih. Policisti zbirajo obvestila ter ugotavljajo dejstva in okoliščine kaznivega dejanja poslovne goljufije.

Kuverta z denarjem in moped

Poročajo še o dveh tatvinah. V enem od strunjanskih hotelov je neznanec neovirano prišel do ene od pisarn, kjer je našel ključ sefa in odtujil kuverto z 2.500 evri.

Na parkirišču trgovine Lidl v Luciji je neznani storilec izvršil tatvino mopeda znamke SYM Orbit III z nameščeno registrsko oznako KP0D-V9. S tem dejanjem je lastnico oškodoval za 2.500 evrov. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Kmodri 09:00 22.december 2023.

    Pri nas izginja denar davkoplačevalcev dnevno! Aja, noben ne opazi...

  • Lion0077 16:59 21.december 2023.

    Še Toninovega tovornjaka z maskami niso našli, pa so že novega ukradli..

  • Avatar Leon
    Leon 12:43 21.december 2023.

    Temu bi rekli povečan obisk turistov na obali 👮‍♂️

Sorodne novice