Svet
24765 ogledov

19-letna Lara umrla na kraju nesreče, povozil jo je in pobegnil

Hrvaška policija Facebook Fotografija je simbolična.
Tragedija, ki je pretresla celotno Hrvaško.

Minuli konec tedna je v Tribunju 57-letni voznik z avtom povozil 19-letnico in pobegnil. Dekle je umrlo na kraju nesreče, policisti pa so zdaj sporočili podrobnosti o zaključeni kriminalistični preiskavi. Gre za 19-letno Laro Unić, pogreb pa bo v sredo, 20. decembra ob 14. uri na domačem pokopališču Gaj v Tribunju. Njena družina je portalu ŠibenikIn posredovala njeno osmrtnico s prošnjo za objavo. Kot so sporočili šibeniški policisti, je preiskava pokazala, da je bil 57-letnik v času nesreče pod vplivom mamil, zdaj ga čaka kazenska ovadba. Osumljena sta tudi dva mladeniča.

"S forenzično preiskavo je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo tako, da je 57-letni voznik vozil osebni avtomobil šibeniških registrskih tablic, v času, ko mu je potekla veljavnost vozniškega dovoljenja in s prisotnostjo opojnih substanc v telesu. Z njim sta bila v avtomobilu tudi 22-letnik in 18-letnik. V levem ovinku voznik hitrosti vozila ni prilagodil stanju na cesti ter stanju vozila, zaradi česar je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na pločnik in trčil v 19-letno peško. 19-letnica je zaradi silovitosti udarca in poškodb umrla na kraju dogodka," opisujejo policisti. Dodajajo, da sta sopotnik, 22-letnik in 18-letnik, osumljena kaznivega dejanja pomoči storilcu po storitvi kaznivega dejanja. "Potem ko je 57-letnik povzročil prometno nesrečo, sta osumljenca zbežala s kraja nesreče, poškodovani osebi pa nista nudila pomoči. 22-letni in 18-letni osumljenec sta pomagala zbežati tudi 57-letnemu osumljenci," še dodajajo policisti.

Voznik je sicer domačin, star znanec policije. Župan občine Tribunj Marko Grubelić je zaradi tragične smrti mladega dekleta od 18. do 20. decembra razglasil dneve žalovanja, vse dogodke pa so odpovedali. "Iz sočutja do družine je bilo najmanj, kar smo lahko storili, to, da smo odpovedali vse javne prireditve do konca leta. Žalost in bolečina sta nepopisni," je dejal Grubelić.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Idioti 17:19 19.december 2023.

    Zakaj se mamilarjem takoj ne odvzame motorno vozilo , ko lzgubi za 2 leti voz. dovoljenje .