Slovenija > Črna kronika
51513 ogledov

Policisti v ukradenem avtu našli steklenico kečapa, v njej pa tole

Policija nadzor kontrola Profimedia
Leon Podlogar je na celjskem sodišču zavrnil krivdo za neupravičen promet z drogami.

Na straneh črne kronike je Leon Podlogar precej znano ime. Najbolj po zaslugi domnevne vpletenosti v bombni napad v romskem naselju Dobruška vasi junija 2005, v katerem sta umrli Ivanka Brajdič in njena hči Jovanka Kočevar. Po več kot desetletje trajajočem postopku je bil oproščen, za 652 dni neupravičenega pripora pa naj bi dobil 26.000 evrov odškodnine.

Leon Podlogar | Avtor: Leon Podlogar
S črpalke pobegnili brez plena

Leta 2019 so ga spoznali za krivega zalezovanja, nasilništva, zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja ter ponarejanja denarja, a mu ni bilo treba za rešetke: na ljubljanskem sodišču so ga obsodili na leto in pol pogojnega zapora s preizkusno dobo štirih let.

Včeraj je sedel na zatožno klop celjskega okrožnega sodišča, očitek se tokrat glasi neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami. Obtožnice sicer nismo slišali, a zgodba naj bi šla nekako takole: trije možakarji so februarja 2018 skušali oropati bencinski servis, vendar brez plena pobegnili v ukradenem avtu. Tega je policistom opisal črpalkar tako dobro, da so ga kmalu izsledili. V njem je sedel tudi 42-letni Podlogar.

Ni bila paradižnikova mezga

Policisti so vozilo preiskali dan kasneje in pod kupom oblačil našli embalažo kečapa, vendar s popolnoma drugačno vsebino – 150 grami heroina. Podlogar včeraj krivde ni priznal, njegova zagovornica, odvetnica Maksimilijana Kincl Mlakar, pa je zahtevala izločitev številnih dokazov, policisti med drugim naj sploh ne bi imeli naloga za preiskavo avtomobila.

Sodnica bo o njihovi izločitvi odločila januarja, po zaslišanju policistov.

Komentarjev 5
  • Avatar Suli
    Suli 10:10 22.december 2023.

    Če te sodišče ne oprosti pa policisti zašuštrajo. Da ne govorimo o zaporu pravi hotel in še delat jim ni treba pravic pa kot, da so angelčki🤔

  • Facja 12:00 21.december 2023.

    Normalno, da so ga aretirali. Kje pa sso bili čevapi?

  • Avatar Iuckyss
    Iuckyss 08:09 21.december 2023.

    Kako lahko gredo pregledovat avtomobil brez naloga, ko pa je jasno, da potem zaradi tega padejo celotne obtožnice ?! So res taki zarukanci ali so vmes podkupnine ?!