Slovenija > Črna kronika
6 ogledov

V nesreči poškodovanih pet otrok

Novice: prometna nesreča znak policija trikotnik nesreča Nik Rovan
Nesreča v Račji vasi. 74-letni voznik izsilil prednost. Skupno v nesreči udeleženih devet oseb, štirje huje poškodovanih, ena oseba umrla.

Včeraj smo že poročali o prometni nesreči v Račji vasi, ki se je zgodila nekaj po 17. uri. Udeleženi sta bili dve vozili, v enem je bil voznik sam, v drugem pa je bilo osem oseb, od tega pet otrok, starih od enega do 11 let.

Ni pustil prednosti

Prve ugotovitve policistov kažejo, da je 74-letni voznik osebnega avtomobila zavijal levo iz Račje vasi na glavno cesto Krška vas–Cerklje ob Krki, pred tem pa se ni prepričal, ali to lahko stori  varno in ni ustavil, da bi pustil mimo vozila na prednostni cesti. Ravno takrat je po prednostni cesti pripeljal 33-letni voznik in prišlo je do čelnega trčenja.

Huje poškodovana dva otroka

74-letnik je bil v vozilu sam, v nesreči se je huje poškodoval, policisti so zanj odredili strokovni pregled. Drugi voznik se je v nesreči lažje poškodoval. V vozilu sta bili poleg njega dve sopotnici – obe sta se huje telesno poškodovali – in pet otrok. Hude poškodbe sta utrpela tudi dva otroka, trije so bili lažje poškodovani.

Iz Splošne bolnišnice Brežice so naknadno sporočili, da je 56-letna sopotnica zaradi poškodb umrla.

Varnostnega pasu ne poznajo dobro

"Nihče od potnikov zadaj ni bil pripet z varnostnim pasom. Ogleda kraja nesreče, ki so ga opravili prometni policisti, se je udeležil tudi dežurni okrožni državni tožilec. Zaradi ogleda kraja in odstranjevanja posledic je bil promet na odseku ceste Cerklje ob Krki – Krška vas oviran do pol devete ure zvečer," so še sporočili s PU Novo mesto.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 11:31 28.december 2013.

    Švedi bi mogoče vseeno lahko ustavili , če ne bi imeli v vozilu tolikoo potnikov in željeza !

  • Rok Kuserbanj 10:43 28.december 2013.

    http://MegaStoon.Com/?share=237487