Slovenija > Črna kronika
1 ogledov

V smrtni nevarnosti ena oseba

trk vlakov jesenice
1/6
Bralka
Najnovejši podatki včerajšnje železniške nesreče na Jesenicah kažejo, da je bilo ranjenih 34 ljudi, tudi pet tujcev. Najmlajši je imel sedem let.

V trku potniškega in tovornega vlaka se je huje ranilo devet ljudi. Pri štirih so ugotovili hude poškodbe obraznih kosti.

V UKC Ljubljana se trenutno zdravijo tri osebe. „Štiri premestitve so bile, eden je že odšel domov. Ena gospa ima težje poškodovane obrazne kosti je v centru za intenzivno terapijo, druga dva pacienta pa imata poškodbe obraznih kosti in hrbtenice in sta bila sprejeta na oddelek. „

V smrtni nevarnosti je le še starejše gospa, medtem ko sta druga dva pacienta izven življenjske nevarnosti. Na Jesenicah ostajajo štirje težko poškodovani, še dva pacienta pa naj bi v Ljubljano pripeljali danes.

Med poškodovanimi je bilo sicer 29 Slovencev, dva Belgijca in trije Nemci. Najmlajši udeleženec nesreče je imel sedem let, najstarejši pa 70.

Tovorni vlak že odstranili

Policisti so ogled kraja nesreče končali v petek ob 21. uri, še vedno pa preiskujejo vzroke nesreče. Tako še niso potrjene neuradne informacije, da je strojevodja potniškega vlaka, namenjenega v Novo Gorico, včeraj okoli 14.30 prehitro speljal s postaje.

Pristojne službe Slovenskih železnic so čez noč odstranili vseh 18 vagonov in obe lokomotivi tovornega vlaka, medtem ko potniške garniture, ki je povsem uničena, še niso odstranili. Predvidoma jo bodo odstranili tekom današnjega dne. Potnike, namenjene proti Novi Gorici, med postajama Jesenice in Bled jezero, prevažajo avtobusi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.