Slovenija > Črna kronika
55 ogledov

Vlak do smrti povozil delavca

Vlak je v Ljutomeru povozil moškega. Cesta v smeri Ljutomer–Ormož je bila dlje časa zaprta za ves promet.

Murskosoboški policisti so bili malo po 9. uri obveščeni, da je na Jeruzalemski cesti v Ljutomeru v bližini prehoda čez železniško progo vlak povozil 40-letnega moškega, ki je na kraju dogodka zaradi poškodb umrl.

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da so delavci gradbenega podjetja v Ljutomeru opravljali gradbena dela pri izgradnji podvoza čez železniške tire. Pri opravljanju del na gradbišču poleg železniškega tira je vlak povozil 40-letnega delavca. O vzroku delovne nezgode policisti in kriminalisti še zbirajo obvestila. Na kraju dogodka so bili preiskovalni sodnik, državni tožilec in delovni inšpektor. Cesta v smeri Ljutomer–Ormož je bila za ves promet zaprta do 12.35 ure.

Ni jasno, zakaj je bil delavec tam


V podjetju SGM Pomgrad so potrdili, da gre za njihovega sodelavca. Po njihovih doslej znanih podatkih se je delavec v trenutku nesreče nahajal ob železniških tirih, v območju osemmetrskega varovalnega pasu, kjer ga je zadel vlak. Za današnji dan dela znotraj tega pasu niso bila predvidena, niti odrejena, zato jim ni znano, zakaj se je delavec v tistem trenutku tam nahajal, saj je varovalni pas jasno razmejen.

Kot so pojasnili, so dela znotraj varovalnega pasu podrejena posebnemu varnostnemu režimu, pri katerem sodeluje čuvajska služba Slovenskih železnic. O načinu dela in samem varnostnem režimu znotraj varovalnega pasu so pred začetkom del morali vsi izvajalci opraviti posebno izobraževanje organiziranega s strani Slovenskih železnic. Tega in ostalih izobraževanj s področja varstva pri delu, je po njihovih zagotovilih bil deležen tudi tragično preminuli delavec.

Komentarjev 3
  • miro 21:26 17.julij 2014.

    zadnje čase imajo kar že celi cvetlični vrt :)

  • Žurnalček 00:29 24.april 2014.

    Zdejle sem pa opazil še cvetko novinarja. Delali so podvoz ČEZ železniško progo !!!!!!!!!

  • Žurnalček 10:43 03.april 2014.

    Če znam dobr računat tkole na oko , je letos skoraj enako mrtvih na železnici in v prometu !