Slovenija
27972 ogledov

Dalmacija gori, Slovenci pa ...

Vlada, seja, 1.12.2016 Vlada RS
Hrvaški mediji se norčujejo iz objave slovenske vlade na Twitterju.

Hrvaški gasilci se že tri dni spopadajo s požari v Dalmaciji. Opustošen je velik del obale, ogenj pa je dosegel celo Split. Na terenu je po poročanju hrvaških medijev več sto gasilcev, ki so prišli iz različnih koncev države.

Za tujo pomoč še niso zaprosili. Predsednik vlade Andrej Plenković je sinoči sicer napovedal, da bodo to storili, če bo potrebno. 

Za pomoč je potrebno zaprositi

Tuja država namreč lahko pošlje pomoč v državo, ki jo potrebuje, le, če jo ta zaprosi. Takšno sporočilo je na Twitterju želela objaviti tudi slovenska vlada, a je to storila precej nerodno z uporabo emotikonov. 

"Po celodnevnem peklu, ki ga spremlja cela država, so se na Twitterju oglasili tudi naši sosedje," so zapisali na hrvaškem portalu Index.hr. 

Objava slovenske vlade | Avtor:
Komentar se nanaša na objavo uradnega profila slovenske vlade, v katerem je le ta zapisala: "Slovenija (slovenska zastavica) lahko pomoč sosedi (hrvaška zastavica) ponudi na podlagi njenega zaprosila."  Ob zapisu so emotikoni ognja in gasilskega vozila. 

Z njo je vlada pospremila objavo republiške uprave za zaščito in reševanje, ki navaja, da lahko Slovenija in druge države EU ponudijo pomoč drugi državi le na osnovi njene zahteve - bilateralnega sporazuma ali mehanizma civilne zaščite Evropske unije. 

Zapis so pospremlili številni komentarji, navajamo nekatere: 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • marjan68 21:18 19.julij 2017.

    Marsikateri požar zaradi metanje čikov nenadnih kadilcev po tleh. Take bi morali kazensko obravnavati. Drugače pa tu beremo komentarje primitivne drhali , ki se veseli sosedove nesreče

  • 23ad2f37766171aa38825fc71230ce1c4c61263b 20:10 18.julij 2017.

    Si raje lukno zvrtam v koleno kot da bi sel gasit na hrvasko!!!!!!

  • Avatar čavez
    čavez 16:35 18.julij 2017.

    Da je naša vlada nesposobna vsi vemo, da je zraven tega pa še nepismena je pa že sramota in poslednji čas da odide, ne odide pa verjetno zaradi tega ker ne zna čitat.