Slovenija
19 ogledov

Danes še vloge za glasovanje po pošti

referendum Nik Rovan
Volivci, ki bodo na dan referenduma o družinskem zakoniku in nadomestnih županskih volitev v bolnišnici, zdravilišču, domu za ostarele ali v zaporu, lahko svoj glas oddajo po pošti. Zahtevo za takšno glasovanje lahko vložijo še danes.

Po pošti lahko glasujejo oskrbovanci domov za starejše, ki nimajo stalnega prebivališča v domu, volivci, ki so na zdravljenju v bolnišnicah ali v zdraviliščih, ter volivci, ki so na dan glasovanja v zavodu za izvrševanje kazenskih sankcij.

Za glasovanje na referendumu o družinskem zakoniku morajo volivci zahtevo vložiti pri okrajni volilni komisiji ali volilni komisiji volilne enote, na območju katere imajo stalno prebivališče. Obrazec zahtevka lahko dobijo v zavodu, kjer se nahajajo, ali pa na spletni strani Državne volilne komisije.

Po pošti lahko volivci glasujejo tudi na nadomestnih županskih volitvah v Mestni občini Ljubljana, zahtevo za takšno glasovanje pa lahko še danes pošljejo mestni volilni komisiji. Enako velja za županske volitve v občinah Slovenj Gradec, Krško, Bovec, Duplek in Destrnik, kjer bo 25. marca drugi krog volitev.

V četrtek, 22. marca, pa se izteče rok, do katerega lahko volivci zahtevajo še druge posebne oblike glasovanja: na domu, zunaj kraja stalnega prebivališča ali na volišču, dostopnem invalidom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.