Slovenija
79979 ogledov

Dars z novim neprijetnim obvestilom za voznike

promet avtocesta vožnja dež Saša Despot
V soboto bodo dela na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani, pričakovati je zastoje, je danes sporočil Dars.

Dars je na svoji spletni strani voznike in uporabnike slovenskih avtocest obvestil, da bo na primorski avtocesti v soboto, 4. novembra 2023 med 6. in 20. uro, na odseku primorske avtoceste A1 med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani zaprt vozni pas zaradi sanacije vozišča. "V območju zapore bo hitrost omejena na 60 km/h," so še zapisali. Zavoljo delne zapore in tega, ker bo v tem deževnem tednu sobota eden redkih sončnih dni, primeren za družinske izlete, gre na tem območju pričakovati zastoje. Teh pa so v tem letu vozniki na primorski avtocesti že dodobra vajeni.

Ljubljanska obvoznica

V ponedeljek, 6. novembra 2023 med 22. in 22.30 uro ter med 23.30 in 24. uro, bosta na odseku severne ljubljanske obvoznice H3 med Novimi Jaršami (Šmartinsko cesto) in razcepom Zadobrova proti Zadobrovi kratkotrajni 30-minutni popolni zapori zaradi montaže obvestilnih zabel nad avtocesto. Obvoz bo čez priključek Leskoškova cesta, piše na Darsovi spletni strani. 

V torek, 7. novembra 2023, med 22. in 22.30 uro ter med 23.30 in 24. uro bosta na odseku severne ljubljanske obvoznice H3 med krožiščem Tomačevo in Novimi Jaršami (Šmartinsko cesto) proti Zadobrovi kratkotrajni 30-minutni popolni zapori zaradi montaže obvestilnih zabel nad avtocesto. Obvoz bo po vzporedni servisni cesti, sporoča Dars.

Gorenjska avtocesta

Dars obvešča, da do sredine novembra na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) poteka sanacija viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4 (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), ves promet je preusmerjen na sosednjo polovico (smerno vozišče proti Karavankam), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Skozi delovno zaporo, ki je proti Ljubljani dolga približno 3 km, proti Karavankam pa približno 2 km, je omogočena vožnja vozil največje širine 3,5 m.

V torek in četrtek, 7. in 9. novembra 2023, med 8. in 16. uro bo promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m, še piše v Darsovem obvestilu na spletni strani.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:28 04.november 2023.

    Darsu se je-- za vas in za ceste,važno da imajo oni redne plače

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 20:34 03.november 2023.

    Severno obvoznico so popravljali leto in pol in v vsem tem času niso uspeli dveh portalov postavit?

  • Kmodri 18:52 03.november 2023.

    Taka kvaliteta infrastrukture, da je treba vsak mesec popravljati...