Slovenija
27 ogledov

Dobila več kot na volitvah doma

Sanje Alenke Bratušek o komisarskem mestu v Junckerjevi komisiji so se končale. Njen poraz v evropskem parlamentu je sprožil val odzivov doma in v tujini.

Glasovanje in mnenje pristojnih odborov, pred katerimi je bila zaslišana Alenka Bratušek, je dokončno dalo odgovor o njeni usodi. Jasen signal, da kandidatka ni primerna z mesto komisarke, je dal že izid glasovanja. 

Poraz Bratuškove je pričakovano odmeval tako v domači kot evropski javnosti. 

V obeh odborih je samo 12 članov ALDE, kot kaže so za #Bratusek glasovali samo poslanci ALDE in še eden. Kdo? (@DaveKeating, ameriški novinar Dave Keating. ) 

Pozna kdo slovensko liberalko, ki potrebuje službo? Menda se je odprlo mesto. Življenjepis pošljite na jc.juncker@ec.europa.eu. Hitro. (@SpiegelPeter, Peter Spiegel, novinar)

Zjutraj sem primerjal #Bratusek z Bolgarko Jelevo pred 5 leti. Zmotil sem se. Jeleva je sama odstopila, Bratuškovo so vrgli ven. (@GeorgiGotev, urednik Georgi Gotev)

#Bratusek je torej dobila 10,2% glasov poslancev v odborih INTER/ENVI, kar je napredek v primerjavi s 4,3% na slovenskih volitvah. (@pswidlicki, analitik Pawel Swidlicki)

#Bratusek poslancem: 'Ne bom se opravičevala nikomur.' Poslanci Bratuškovi: 'Niste primerni za komisarko.' Oh oh o_0 #EPhearings2014 (@Jun45s, Junior Sikabwe)

Prvi komisarski izbranec odletel #EPhearings2014 #Juncker bo moral poiskati nadomestilo za #Bratusek. Pred njim so same težke odločitve. (@MarkRhinard, Mark Rhinard)

tvit Bratušek | Avtor: Twitter @ninagaspari Twitter @ninagaspari

 

tvit Bratušek | Avtor: Twitter @LDSstranka Twitter @LDSstranka

tvit Bratušek | Avtor: Twitter @NovaSlovenija Twitter @NovaSlovenija

 

 

 

 

 

 

tvit Bratušek | Avtor: Twitter @RosvitaP Twitter @RosvitaP

 

tvit Bratušek | Avtor: Twitter @savicdomen Twitter @savicdomen

tvit Bratušek | Avtor: Twitter @zzTurk Twitter @zzTurk

tvit Bratušek | Avtor: Twitter @savicdomen Twitter @savicdomen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Komentarjev 2
  • nostradamus 06:45 09.oktober 2014.

    +++++++++

  • mirko 00:29 09.oktober 2014.

    Nočem žalit ga. Bratušek, ampak že na začetku njenega premierskega mandata v Sloveniji, ko je imela par javnih nastopov pred mediji, sem osupnil, kako je mogoče, da se oseba, kot je ona, sploh tako visoko pride. Očitno je to možno, ...prikaži več, ker je ona, zrcalna slika naše družbe. Res se bomo morali vzeti v roke in se vprašati, kaj je z nami narobe, da smo ta primer sploh dopustili, da se je zgodil. Zelo sem razočaran nad našo družbo, še posebej na tiste prave intelektualce, ki jih je kar dosti v tej državi, da so tak cirkus samo nemo opazovali.