Slovenija
27 ogledov

"Dvignite cene, da bodo trajekti videti cenejši"

trajekt Hrvaska Goran Kovačić/Pixsell
Hrvaški minister za turizem Veljko Ostojić se je moral soočiti s problemom visokih cen prevozov s trajekti Jadrolinije, ki številne turiste odvračajo od obiska osrednjih dalmatinskih otokov in zaradi česar tarnajo hotelirji in zasebniki, ki oddajajo sobe.

Dejstvo, da stroški prevoza za štiričlansko družino iz Splita na Lastovo znašajo približno enako kot sedemdnevni aranžma v kateri od sredozemskih držav, ministra za turizem Veljka Ostojića ni preveč skrbelo, zato je kategorično zavrnil idejo o subvencioniranju, poroča seebiz.eu.

"Ne razmišljamo o tem. Vsak bi rad subvencije, vendar te na dolgi rok ne prinašajo dobrih rezultatov. Prava pot je dvig kakovosti turistične ponudbe na otokih, predvsem pri zasebnikih," je dejal Ostojić in otočanom predlagal, naj "dvignejo cene in kakovost" aranžmajev in bo tako delež prevoza s trajektom v skupni ceni nižji (!). Jadroliniji je medtem naročil, da mora do naslednje sezone reorganizirati vozni red trajektov in katamaranov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.