Slovenija
28642 ogledov

"Esmeralda" Dominika pojasnjuje in na Facebooku omenja tudi slovo očeta

Dominika Švarc Pipan Saša Despot predstavitev kandidata za ministra
Dominika Švarc Pipan podaja še nekaj pojasnil in to na svojem Facebook profilu.

Kot smo poročali, na sestanku med premierjem Robertom Golobom in SD so si odgovorili na vprašanje, ali še želijo delati skupaj naprej. "In odgovor je da," je po koncu sestanka dejala predsednica SD Tanja Fajon. Premier pa se po njenih besedah strinja tudi, da po odhodu ministrice Dominike Švarc Pipan začasno sam prevzame vodenje resorja.

Švarc Pipan kot je znano, vztraja, da je bila pri spornem nakupu stavbe za potrebe sodišč na Litijski cesti v Ljubljani zavedena, prst pa je uperila tako v nekatere uslužbence pravosodnega ministrstva kot v generalnega sekretarja stranke SD Klemna Žiberta, ki je s te funkcije tudi odstopil. 

Včeraj se je zaiskrilo tudi med Švarc Pipan in vodjo poslanske skupine SD Janijem Prednikom. Obtožil jo je, da se prikazuje kot junakinja, čeprav je sama podpisala sporno pogodbo. "Zdi se mi, da je ministrica za pravosodje kot Esmeralda, ki je po letu in pol na ministrstvu končno spregledala."

V pojasnilu navaja tudi slovo očeta

Ministrica danes odgovarja na svojem Facebook profilu, med drugim omeni tud smrt svojega očeta. Njeno pojasnilo objavljamo v celoti: 

Zadeva Litijska. Pogosto in upravičeno vprašanje mnogih: Zakaj sem prva dva tedna po izbruhu afere, posel branila, nato pa “obrnila ploščo”? Razlogov je več:

1. Do 25.1.2024 sem vse informacije in dokumentacijo pridobivala preko tedanjega gen. sekretarja Gojkoviča in/ali njegove ožje ekipe v vodstvu sekretariata MP. Vključno z njegovim in njihovim vztrajanjem, da je s poslom “vse ok, da je narejen v skladu z vsemi pravili in še več”. Vključno s PR sporočili in odgovori na novinarska vprašanja. Številnih informacij in določenih dokumentov kljub mojim večkratnim pisnim in usnim zahtevam, enostavno nisem prejela (prejemala sem izmikajoče odgovore in z vprašanji nepovezane dokumente). 

2. Nove in dodatne informacije, pojasnila ter dokumente sem uspela apridobivati šele po razrešitvi Gojkoviča (18.1.2024) in po prihodu novega generalnega sekretarja (imenovan 25.1.2024). Po imenovanju novega gen. sekretarja sem na isti dan, 25.1.2024, dobila prvo elektronsko sporočilo sodelavk/sodelavcev iz Službe za nepremičnine (ki sta jih Gojkovič in Starček postopno degradirala in šikanirala), v katerem so razkrile na novo odkrite nepravilnosti. Z njimi sem takoj opravila tudi razgovor. Sledila so še druga sporočila, pojasnila, nova odkritja - še vedno skoraj vsak dan.

3. Sumi zunanjega vmešavanja v posel (glavni tajnik SD KŽ) so se mi porodili med 11.-12.1. (menjava telefonov) in potrdili 25.1., ko sem prvič videla sms sporočilu KŽ-ja mojemu vodji kabineta (sms z dne 18.12.2023). Najprej sem s sumi seznanila predsedstvo SD v pon 29.1., v pričakovanju, da bodo želeli stvari preveriti, raziskati in reagirati odgovorno. Namesto tega sem doživela verbalne napade članov predsedstva in poziv k odstopu. Takrat mi ni preostalo drugega, kot da svoje sume razgalim tudi javno. Tudi PV Golob pa je upravičeno pričakoval, da te sume čimbolj preverim in pojasnim. 

4. V prvi polovici januarja sem večino prostega časa preživela ob očetu na onkologiji. Od 21.1.-29.1. sem bila tudi fizično odsotna z MP zaradi izrednega dopusta po smrti očeta. Intenzivno preverjanje dokumentacije in informacij ter indicev nepravilnosti sem tako začela preverjati šele po prihodu novega gen. sekretarja in po moji vrnitvi v službo 29.1. 

Esmeralda je spregledala, je rekel Stevie Wonder. 

Da, globoko žal mi je za vse, česar nisem vedela in spregledala prej. A vseeno bolje pozno kot nikoli. Nekateri ne bodo spregledali nikdar.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 37
  • jezero 07:38 10.februar 2024.

    Utečen posel SD ja. V krogu lopovov pa Dominike ni bilo! So jo pa takoj ponudili kot žrtev, da bi prikrili svoje svinjarije! Tudi to veliko pove o njih. Brez sramu uničujejo nedolžne.

  • Pierre 18:50 09.februar 2024.

    Dominika, don't explain, don't complain!!!!! Poslije jebanja nema kajanja...

  • lojs 13:05 09.februar 2024.

    esmeralda je bila lepša, tole je žalitev ... mislim esmeralde