Slovenija
10677 ogledov

Grozi s tožbo: Švarc Pipan in poslanec SD sta si v parlamentu skočila v lase

Dominika Švarc Pipan Saša Despot predstavitev kandidata za ministra
Na današnji seji se je močno zaiskrilo med Janijem Prednikom in Dominiko Švarc Pipan.

Na seji komisije za nadzor javnih financ, ki jo je sklicala NSi, je danes ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan opisovala podrobnosti spornega nakupa stavbe na Litijski cesti v Ljubljani, ki meče slabo luč tako nanjo kot tudi na stranko SD in na celotno koalicijo.

Predsednica stranke SD Tanja Fajon je povedala, da je to najtežji dan zanjo, odkar vodi SD

V stranki SDS pa so že zahtevali sklic izredne seje na temo korupcije.

Našla je še dva krivca

Danes pa se je na seji zaiskrilo celo med ministrico in vodjo poslanske skupine SD Janijem Prednikom.

Dominika Švarc Pipan je dejala, da je sprejela objektivno odgovornost in premierju ponudila odstop, a da želi nekatere zadeve še razjasniti. "Kot ministrica sem dolžna preveriti sume nepravilnosti. Če naletim na indice, da bi lahko šlo za nepravilnosti, sem dolžna sume z dokazi predati organom pregona," je poudarila.

Hkrati pa je znova pokazala tudi na druge osebe, ki naj bi bile po njenem odgovorne za spodletel posel - med njimi na nekdanjega tajnika SD Klemna Žiberta, ki je nedavno odstopil, na nekdanjega generalnega sekretarja na ministrstvu Uroša Gojkoviča in na vodjo službe za nepremičnine in investicije Simona Starčka.

Ona, predsednik vlade Robert Golob ter finančni minister Klemen Boštjančič pa naj bi bili v celotni zadevi zavedeni.

Prednik: Spregledala je kot Esmeralda

Prednik se je na njene besede ostro odzval in jo obtožil, da se prikazuje kot junakinja, čeprav je sama podpisala sporno pogodbo. "Zdi se mi, da je ministrica za pravosodje kot Esmeralda, ki je po letu in pol na ministrstvu končno spregledala. Ne vem, ali je prej sploh ni bilo na ministrstvu. Vsi imamo ničelno toleranco do korupcije, verjamem, da tudi ministrica. Dejstvo pa je, da se s prstom kaže vse povprek, kdo je kriv," je bil oster Prednik, ki je ministrico označil kot eno od glavnih osumljenk za kaznivo dejanje oškodovanja javnih sredstev, saj da je ravnala malomarno, če so pritiski že prej obstajali, pa jih ni prijavila.

Dominika Švarc Pipan je zatrdila, da statusa osumljenke nima, na Prednikova namigovanja pa da bo odgovorila s tožbo. Stranka SD jo skuša utišati, zato jo obrekuje in žaljivo obdolžuje, je prepričana.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 33
  • Milan99 22:28 07.februar 2024.

    Denar je šel in si ga bodo lepo razdelili. golob bo dominiki zrihtal lepo službico in vsi bodo lepo zadovoljni. Samo, da golob izpade čist kot jankovićevi. Pa še raja bo imela dominiko za svetnico.

  • Milan99 22:18 07.februar 2024.

    Kdor misli, da dominika ni vedela nič o tem poslu je en velik naivnež. Je pokvarjena tako, kot janković in golob. Pri tem poslu so imeli glavno besedo jankovič-golob. Dominika je bila pa vseskozi zraven. To sedaj, pa je vse ...prikaži več skupaj teater za rajo in za komunajzarske naivneže.

  • munja 22:04 07.februar 2024.

    Lahko se še mesece in leta raziskuje na vse mogoče načine, denarja nazaj ne bo.

Sorodne novice