Slovenija
7936 ogledov

Tanja Fajon: To je bil najtežji dan, odkar vodim stranko

Tanja Fajon Flickr/Vlada RS
Stranka SD ni koruptivna, trdi Tanja Fajon.

Stranka SD je v zadnjem času pod hudimi pritiski, vse od negospodarnega nakupa sodne palače nanjo letijo obtožbe in kritike, odpirajo se številna vprašanja, priznava predsednica stranke in zunanja ministrica Tanja Fajon, ki pravi, da so to najtežji časi zanjo, odkar je prevzela vodenje stranke v letu 2020.

Želi si odgovorov in da vsi tisti, ki so bili politično ali krivdno vpleteni v nakup stavbe na Litijski cesti, odgovarjajo. "Ne bom pa pristajala na to, da blatijo naše člane stranke, svetnike, ministre, poslance, ki delajo dobro. Takšno blatenje ni na mestu," je poudarila in pozvala vse, ki imajo "karkoli za povedati o naših članih", naj to storijo ali jih prijavijo pristojnim organom.

Nekdanjemu glavnemu tajniku Klemnu Žibertu se je zahvalila za njegov odstop, s čimer je po njenih besedah prevzel odgovornost in razbremenil stranko.

Dominika Švarc Pipan | Avtor: Flickr/Vlada RS Flickr/Vlada RS
Nocoj bodo govorili o prihodnosti te koalicije

Še vedno stoji tudi za razrešitvijo ministrice Dominike Švarc Pipan zaradi objektivne odgovornosti ob nakupu sodne palače.
"Ponudila je odstop, premier ga je sprejel. A ne SD, ne jaz, ne premier in ne ministrica niso tu, da raziskujejo in iščejo krivdno odgovornost. Za to so pristojni drugi organi," verjame Tanja Fajon.

Na nocojšnjem sestanku z Robertom Golobom pričakuje iskren pogovor o nadaljnjem sodelovanju in o tem, ali so še vedno vsi zavezani k temu, da izpolnjujejo koalicijske zaveze.

Kot je pojasnila, je prejela tako pozive k temu, naj tudi sama prevzame odgovornost in morebiti odstopi, kot tudi pozive k temu, naj nikar ne vrže puške v koruzo. 

"Mogoče je bilo v zadnjem času preveč neiskrenosti"

"A nisem stranke prevzela samo zato, da jo bom v lepih časih vodila. Danes je najtežji trenutek v obdobju mojega vodenja stranke," je priznala in dodala, da je najlažje takrat, ko se barka potaplja, vzeti jopič in skočiti. "Najti je treba pot, kako ljudem povrniti zaupanje."

V SDS so medtem zahtevali sklic izredne seje na temo korupcije v vladnih vrstah.

Ali je na mizi možnost izstopa iz koalicije, bo odvisno od nocojšnjega pogovora, a Tanja Fajon pravi, da si želijo nadaljnjega sodelovanja v vladi, saj da so bili rezultati dobri - med drugim je izpostavila "boljšo kulturo dialoga s strani politikov po socialnih omrežjih", ukrepanje po poplavah in po energetski krizi.

"Mogoče je bilo v zadnjem času preveč neiskrenosti," je dodala, a poudarila, da ne pristaja na to, da si znotraj koalicije mečejo polena pod noge. "Iskreno si želim, da ta koalicija zdrži," je dejala.

dezurni@styria-media.si


 

Komentarjev 40
  • Idioti 12:44 08.februar 2024.

    Včeraj pri SLAKU , gobezdavo lisico Slak sploh ustaviti ni mogel , njeno predvolilno kampanijo ! Slak , drugič takim , ki jih ne moreš ustaviti IZKLJUČI MIKROFON !!

  • sokol7 09:44 08.februar 2024.

    Tovarišica Fajon tvoj čas gre h koncu. Pojdi v Palestino in tam ostani.

  • jezero 08:15 08.februar 2024.

    Strankarska zalega je razprodala in izropala Slovenijo. Sedaj bi radi še muzej!

Sorodne novice