Slovenija
14591 ogledov

Žibert nepreklicno odstopil, težke besede o ministrici Švarc Pipan

Tanja Fajon kongres SD Reševalni pas/Twitter
Ministrico Švarc Pipan obtožil užaljenosti in sle po maščevanju.

"Po izjemno težkih dnevih za stranko Socialni demokrati ter tudi zame osebno sem sprejel odločitev, da nepreklicno odstopam z mesta glavnega tajnika stranke Socialni demokrati," je sporočil Klemen Žibert.

Socialni demokrati so Žiberta za glavnega tajnika izvolili na kongresu stranke oktobra 2022. Glavni tajni je drugi najpomembnejši člen stranke.

Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan je Žiberta označila kot enega glavnih akterjev pri spornem nakupu stavne na Litijski cesti v Ljubljani. Dokaz o njegovi vpletenosti naj bi bil SMS, ki ga je Žibert vodji kabineta ministrice poslal decembra in tako vzpodbujal čimprejšnji nakup stavbe. Več tukaj.

Dominika Švarc Pipan | Avtor: gov.si Dominika Švarc Pipan. gov.si

"S svojim odstopom želim stranko Socialni demokrati razbremeniti očitkov, ki te dni padajo name in žal tudi na mojo družino ter posledično črnijo ugled stranke, ki ji pripadam že skoraj dve desetletij in katere vrednote kot take smatram vredne dejanj, med njimi tovarištva," je še zapisal Žiber. Ob aferi so se namreč v javnosti pojavile informacije o tem, da je Žibertov oče kupil skoraj milijon evrov vredno luksuzno stanovanja v centru Ljubljane. Kredit je dobil pri hranilnici Lon. 

Da je predsedniku vlade ponudila odstop, je včeraj zatrdila tudi ministrica Švarc Pipan, a se je izkazalo, da gre za "ustno ponudbo", ki ne pomeni nobene zaveze.

Švarc Pipan obtožil užaljenosti in sle po maščevanju

"Očitki o moji vlogi glede nakupa stavbe na Litijski cesti ter premoženju moje družine te dni s strani tistih, ki jih na podlagi svoje enostranske resnice plasirajo v javnost, postajajo gorivo za javni linč stranke Socialni demokrati ter vseh njenih članic in članov, kar smatram, da je nedopustno. In v nasprotju z mojim osebnim pričakovanjem, da je resnica, ne užaljenost in sla po maščevalnosti, tista, ki smo ji odgovorni slediti, ne glede na posledice, četudi z odstopom z ministrskega položaja," meni Žibert. 

"Krivijo druge, da bi prikrili svojo odgovornost"

Prepričan je, da bo bo resnica glede nakupa stavbe na Litijski cesti in glede vseh obtožb, uperjenih v njegovo družino, prišla na dan. "Ta bo brez zavajanj in očitnega cilja slabiti stranko Socialni demokrati odpihnila meglo manipulacij ter zakoličila odgovornost vseh, ki danes hite razlagati, kako so krivi drugi, da bi s tem prikrili svojo odgovornost," pravi Žibert in dodaja: "Za to si bom prizadeval tudi sam. V prvi vrsti ne zgolj za to, da operem svoje ime in ime svoje družine pred javnostjo, temveč da resnica, takšna kot je, pride na dan. S tem nimam nikakršnih težav, jih pa imajo očitno tisti, ki se danes ponašajo s samooklicanimi preiskovalci in iskalci pravice."

Poslanska skupina SD | Avtor: Martina Čuk/Državni zbor Martina Čuk/Državni zbor
dezurni@styria-media.si

Komentarjev 36
  • popokatopetl 16:51 06.februar 2024.

    Seveda, on "ponosno" odstopa, DŠP pa je ta grda. No ni videt da bi slednja imela pri zadevi kaj več kot da je preveč lahkomiselno podpisala pogodbo. Mislim, ni minister tisti ki išče nepremičnine in preverja če so vredu in ...prikaži več sestavlja kupoprodajne pogodbe. Bi od odstopljenega pričakoval da pojasni kdo dejansko je kriv, ne da le nekej naklada da si bo "prizadeval".

  • Avatar Uroš Fric
    uros8 16:13 06.februar 2024.

    Pa še to. Tudi Borut Pahor je pripadal ZLSD, kasnejšim SD, vsej javnosti na očeh je kazal njegov odnos s stranko SDS, morda še kdo misli, da so ostali člani SD kaj drugačni od Boruta, kar se tiče odnosa s ...prikaži več stranko SDS? Delujejo isto, samo skrivajoč to pred širšo javnostjo. Sicer marsikaj že prej ni ostalo skrito.

  • andrej084 16:12 06.februar 2024.

    Picko je treba izobčit, vzvišena, arogantna, zakompleksana, zlagan CV, zdaj še maščevalna.. tudi očitno naivna ali prej nesposobna. Prva, ki bi morala vedeti, da se tako ne dela. Aja, bančna kartica ji že deluje??