Slovenija
8949 ogledov

Švarc Pipan ne bo odstopila, prst je usmerila v druge člane SD

Dominika Švarc Pipan gov.si
Neuradno naj bi posel okoli nakupa stavbe na Litijski urejal državni sekretar stranke Klemen Žibert.

Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan, ki se je sinoči sestala s predsednikom vlade Robertom Golobom, je danes sporočila, da prevzema objektivno odgovornost za nakup sodne stavbe na Litijski cesti, vendar odstopila ne bo. Premier Golob glede tega ali ima Švarc Pipan njegovo podporo, še molči.

"Vse bolj kaže, da gre za skrbno načrtovano protipravno delovanje"

V zvezi z nakupom sodne stavbe na Litijski cesti ugotavljajo, da ne gre za nikakršno malomarnost, pač pa nasprotno, vse bolj se kaže, da gre za skrbno načrtovano, protipravno delovanje, zavestno zavajanje in prirejanje dokumentacije s strani organizirane skupine s ciljem pridobitve protipravne koristi, pravi ministrica.

Ministrica se je pod drobnogledom javnosti v zadnjih tednih znašla zaradi domnevnih nepravilnosti pri nakupu prostorov na Litijski, ki jih preverjata tudi Nacionalni preiskovalni urad in Komisija za preprečevanje korupcije. Premier Golob je na seji DZ v odgovoru dejal, da želi razčistiti, kdo je tisti, ki je glede nakupa sodne stavbe na Litijski zavedel vlado.

Gre za posamezne uradnike ministrstva, kot tudi člane stranke SD. Neuradno naj bi posel okoli nakupa stavbe na Litijski urejal državni sekretar stranke Klemen Žibert. Celotna dokumentacija je že bila predana organom pregona, danes so tudi preklicali pooblastila vodjem strokovnih služb, ki so sodelovali v spornih postopkih, je povedala ministrica.

Dominika Švarc Pipan | Avtor: Wikipedia Wikipedia

Vmešavanje generalnega sekretarja stranke v delo ministrstva

"Predsednica stranke Tanja Fajon je včeraj povedala, da je normalno in očitno celo pričakovano, da se generalni sekretar stranke vmešava v delo ministrstev. In kot sem ugotovila v zadnjih dnevih, je točno to počel tudi v tem primeru. Zgrožena sem nad to izjavo predsednice stranke, saj je takšna praksa nezakonita in nesprejemljiva, odpira vrata sistemski korupciji, proti kateri se je potrebno boriti z vsemi sredstvi," je opozorila.

Kot ministrica prevzema objektivno odgovornost, saj je pogodbo podpisala v dobri veri, da so pristojne službe svoje delo opravile strokovno, zakonito in z dolžno skrbnostjo. "Danes vem, da so mi lagali ter načrtno prikrivali in prirejali podatke. A če odstopim v tem trenutku, se bodo podobne zgodbe nadaljevale in nič se ne bo spremenilo," je poudarila. Kot je znano, je stranka SD predvčerajšnjim sporočila, da ministrice ne podpira več, predsednica stranke Tanja Fajon pa jo je dvakrat pozvala, da odstopi. 

Tanja Fajon | Avtor: Profimedia Profimedia

"Spoštovala bom odločitev Goloba"

Pred sejo vlade je Švarc Pipan medijem povedala še, da bo imel zadnjo besedo premier Robert Golob, njegovo odločitev pa bo spoštovala. Podrobne ugotovitve glede primera nakupa sodne stavbe na Litijski cesti pa bo predstavila v prihodnjih dneh oziroma najkasneje v odgovoru na interpelacijo, ki so jo zoper njo v DZ v ponedeljek vložili v poslanski skupini SDS.

dezurni@styria-merdia.si

Komentarjev 67
  • hubertfast 06:30 01.februar 2024.

    Dominika ne daj se. Razkrij to povezavo SDS-SD, TEŠ 6 jim je dobro uspel.

  • a3479c8857678e87df3c796b6335aa01be0c1022 00:11 01.februar 2024.

    Minka, ne se dat eni fafonki jebat

  • Avatar Zoran
    StarMačk 19:52 31.januar 2024.

    Glavni akterji so preračunali vse, le to ne, da bi znal biti "babji inat" njihov najtrdovratnejši nasprotnik! Najbrž jim je bilo že ob izsiljenem imenovanju Švarc Pipanove za pravosodno ministrico jasno, da ne bo vodljiva kot bi bila prva favoritka ...prikaži več SD Katičeva. V tem poslu ni bilo nobene prave logike po kateri bi se ga lotil še takšen diletant, zato se mi vse bolj dozdeva, da se je nekdo, ki ima dovolj vpliva odločil, da se bo z davkoplačevalskimi milijoni znebil nepredvidljive ministrice...