Slovenija
13435 ogledov

"Robert Golob je najbolj koruptiven premier v zgodovini naše države"

Robert Golob Profimedia Robert Golob je bil zadovoljen po sestanju s političnimi voditelji.
SDS z vsemi topovi nad vlado.

"Robert Golob je najbolj koruptiven premier v zgodovini naše države. To je priznal sam, ko je generalni direktorici UNESCO povedal, da imajo v vladi na pol krizo zaradi korupcije," je na novinarski konferenci dejal poslanec SDS Žan Mahnič

Za krizo, povezano s korupcijo, je po Mahničevem mnenju najbolj odgovoren Golob sam, saj da "sam najbolj prispeva h korupciji". Dokaz za to so, tako Mahnič, med drugim trditve Tatjane Bobnar in Boštjana Lindava, pa tudi Golobova sporna poslovanja z državnimi podjetji.

Žan Mahnič | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"V SDS zato zahtevamo sklic izredne seje na temo korupcije v vladnih vrstah, ki jo izvajajo ministri, sekretarji in še kdo." Po Mahničevih besedah se vlada namesto s katastrofalnim stanjem na področju demografije, zdravstva, dolgotrajne oskrbe in z reformo plač v javnem sektorju ukvarja "s preganjanjem drugače mislečih, kadrovanjem v državnih podjetjih, krajo in klientelizmom".

Vlada med drugim omogoča direktno krajo davkoplačevalskega denarja iz proračuna, je opozoril Mahnič.

Sporna sodna stavba, poslovanje z državnimi podjetji, računalniki, nakazila na račun Vesne Vuković

Na izredni seji bi obravnavali sedem točk, ki se nanašajo na korupcijo v vladi,

Najbolj pereča tema je povezana s sodno stavbo na Litijski cesti. "Ne pristajamo na zamegljevanje dejstev, da Golob in ministrica Dominika Švarc Pipan raziskujeta korupcijo - ne, onadva sta omogočila to krajo. Nobena seja ni sklicana brez predsednika vlade, ki mora dati zeleno luč - in on jo je dvakrat dal," je poudaril Mahnič.

Dejal je, da je bilo v času vlade Janeza Janše na sejah popolnoma drugačno vzdušje: "Janša je tudi za najmanjše nakupe, vredne okrog 150 tisoč evrov, 'masiral' ministre, zahteval pojasnila in zagotovila, da so stvari potekale tranparentno."

Ministrica in premier pa zdaj krivdo valita na druge, ker nista opravila svojega dela, pravi Mahnič. V ozadju naj bi delovala tudi generalna sekretarka stranke Gibanje Svoboda, Vesna Vuković, ki naj bi Švarc Pipanovi postavila ultimat - ali odpusti nekatere zaposlene, ali pa odide sama. "Ministrica se je odločila obrniti hrbet zaposlenim, zdaj se gre pravičnico, v bistvu pa je sama poleg predsednika vlade najbolj odgovorna za nakup te stavbe," je prepričan Mahnič, ki je dodal, da niti ne gre za prvi sporni posel, ki ga je ministrica 'požegnala'.

Dominika Švarc Pipan | Avtor: Flickr/Vlada RS Flickr/Vlada RS
Na izredni seji bi govorili tudi o Golobovih poslih s sončnimi elektrarnami. "Ne spomnim se, da bi bil kateri predsednik vlade 100-odstotni lastnik podjetja, ki posluje samo s podjetjem v lasti države. Kaj bi počeli mediji, kolesarji, opozicija, če bi bil Janša lastnik podjetja, ki bi UKC-ju dobavljalo teste za covid-19," se sprašuje Mahnič.

Dotaknil se je tudi domnevno spornih poslov v podjetju GEN-i v času, ko je bil Golob še predsednik tamkajšnje uprave, ter nakazil na račun Vesne Vuković s strani podjetij GEN-i, Center Brio (takrat v lasti finančnega ministra Klemna Boštjančiča) ter Gorenje (član uprave je bil Žiga Debeljak, zdaj direktor SDH).

Kot koruptivnega je označil tudi posel s prenosnimi računalniki, v katerega je vpletena ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh

"Gre za afere, ki jih dnevno producira vlada, ki je brez programa, sestavljena pa je iz ljudi, ki jih žene izključno sovraštvo do SDS in Janeza Janše," je dejal Mahnič in dodal, da v vladi "ne delajo za državljane, temveč delajo izključno za svojo rit, za svoje denarnice".

Namesto da bi odpravila korupcijo, kot je obljubljala, ima po Mahničevih besedah ta vlada "100-odstotno zavezanost korupciji". KPK pa se je po njegovem mnenju "prelevila v komisijo za pospeševanje korupcije", saj da služi zgolj za utišanje politikov, ki niso dovolj poslušni

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 69
  • bojovi 08:21 08.februar 2024.

    Haaaaaaaaahahahahahaha SDS obtožuje korupcijo druge haaaaaaaahahahahaha, nisem volil Goloba in še dobro da ga nisem ampak kaj takega pa še ne x'D

  • jezero 07:29 08.februar 2024.

    Res, pravi se oglaša!

  • andrija 19:48 07.februar 2024.

    preiskovalne komisije,kpk,sodišče to zanj ne velja,on je sončni kralj nad vsemi

Sorodne novice