Slovenija
19855 ogledov

Golob postal lastnik podjetja, ki ima na računu milijon evrov

Robert Golob Saša Despot Robert Golob
Predsednik vlade Robert Golob je v postopku delitve premoženja zaradi ločitve postal lastnik podjetja Star Solar.

Protikorupcijski komisiji je Golob sporočil, da je odsvojil hišo in parcele, od žene pa je prevzel 96,4-odstotni delež v tem podjetju. Premier je priglasil pridobitev premičnine, vredne več kot 10.000 evrov, odsvojitev denarnih sredstev, ki presega več kot 10.000 evrov, pridobitev poslovnega deleža v vrednosti več kot 10.000 evrov ter pridobitev obveznosti v višini več kot 10.000 evrov.

V njegovem kabinetu so za Delo pojasnili, da je spremembe premoženjskega stanja prišlo zaradi sporazumne razveze zakonske zveze in s tem povezane delitve premoženja z nekdanjo ženo.

Podjetje Star Solar je registrirano za proizvodnjo elektrike, Golob je od 20. oktobra lani stoodstotni lastnik, direktorica pa je njegova hči Luna.

V letu 2022 je imelo podjetje skoraj 100 tisoč evrov dobička, na računu pa 1,1 milijona evrov denarnih sredstev. Podjetje je imelo konec leta 2022 625.572 evrov dolgoročnih finančnih obveznosti, navadno gre pri tem za posojila, znesek pa je v letu 2022 ostal povsem enak kot v letu prej. To bi lahko kazalo na moratorij na odplačevanje ali pa da je denar podjetju posodil kar Golob sam in si iz njega izplačuje le obresti.

Od konca leta 2014 je Borzen družbi Star Solar nakazal 2,1 milijona evrov. Zelo verjetno gre za zagotovljen odkup elektrike, ki je proizvedena s sončnimi elektrarnami, saj so poleti nakazila višja kot pozimi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 85
  • Avatar Iuckyss
    Iuckyss 06:38 06.januar 2024.

    Spet gonja, populizem in laži...Ta firma je bila last Golobove žene, po delitvi premoženbja je firma ob ločitvi pripadla njemu.. To spremembo je takoj javil KPKju in ta je takoj opravila test...V bistvu je torej vse v najlepšem redu, le, ...prikaži več da je tu v igri tipična slovenska fovšija...Edino kar bi Golob lahko naredil več, je to , da bi firmo prodak, ko jo je dobil in denar nakazal poplavljencem, hčerko pa na borzo dela...Ampak potem bi se narod spraševal, če je Golobček normalen..Ovce podkletene..

  • jan631 21:53 05.januar 2024.

    Glavno, da se butast narod ukvarja z razsuto bajto v Trenti, milijoni pa puhtijo, starleta rabi denar.

  • Ender3 17:30 05.januar 2024.

    Komentiram z zamikom, da se trolanje malo umiri. V oči pade, koliko všečkov so si prilepili na svoje poste.. Kaj res mislijo, da te komentarje normalni bralci berejo in ocenjujejo. Zelo naivno in prozorno sploh pa, kontraproduktivno delovanje..Apeliram na avtorja ...prikaži več tega prispevka, da se komentiranje brez moderatorja onemogoči.