Slovenija
14945 ogledov

Nezaupljivi Golob: Poslanci Svobode so si morali med sabo pregledati telefone

Mojca Šetinc Pašek
1/2
Anže Petkovšek
Poslanka Mojca Šetinc Pašek, ki so jo, ker naj bi 'igrala za nasprotno ekipo', pred kratkim izključili iz stranke Svoboda, je v intervjuju za Dnevnik obračunala z nekdanjim šefom Robertom Golobom in generalno sekretarko stranke Vesno Vukovič.

Jaz zanesljivo ne streljam avtogolov, če kdo, potem za nasprotno ekipo s svojim načinom vodenja vlade in največje vladne stranke, pa tudi z načinom komuniciranja z javnostjo to počne Golob, je ostra nekdanja poslanka Svobode.

Nadaljuje s še hujšimi očitki in navede primer, ko je sovpadel prvi padec javnomnenjske podpore Svobodi in napoved zavarovalnic, da bodo dvignile premije dopolnilnega zavarovanja. "Nekdo se je čez noč spomnil, da bi javnomnenjsko podporo stranki lahko rešili s poslanskim zakonom, ki predvideva ukinitev tega zavarovanja," je za Dnevnik povedala Šetinc Pašek. Šlo je za star predlog LMŠ, ki je bil, tako Pašek Šetinc, nedodelan v finančnem delu, pred vložitvijo pa so morali poslanci pod zakon predložiti bianko podpise. Ko so zakon vložili v parlamentarno proceduro, je ugotovila, da pomanjkljivosti niso odpravili, zato je nanje še enkrat opozorila kolege. Informacije so medtem pricurljale tudi do novinarjev, za kar so obtožili prav njo, čeprav trdi, da sama ni bila vir teh informacij. Ker je bilo sumničenje tako veliko, je Golob predlagal, da si poslanci med sabo pregledajo telefone.

Robert Golob | Avtor: Saša Despot Robert Golob Saša Despot

Ob izključitvi iz stranke je, pravi, slišala ogromno laži in konstruktov, ki so zrasli v glavi generalne sekretarke. "Bila sem obglavljena v živo pred kamerami brez pojasnila za in možnosti zagovora," je v intervjuju ostra Šetinc Pašek. Trdi, da so se v Svobodi podobno znebili Marte Kos, "ki so jo zelo grobo odslovili in izključili iz predsedniške kampanje, potem ko je generalna sekretarka ocenila, da ima Marta Kos napačno ekipo in da nima možnosti vstopa v drugi krog."

Damir Črnčec | Avtor: Anže Petkovšek Damir Črnčec Anže Petkovšek
Okrcala je tudi Damirja Črnčca, ki je po njenem mnenju vleče niti v ozadju: "Ob slabljenju predsednika vlade želi na pozicije v vladi postaviti čim več svojih kadrov, da bi bil nazadnje naskok na glavno mesto v vladi čim lažji, če bi se vendarle odvrtel film, o katerem Golob pravi, da ga Janša ne bo videl." Vodenje stranke Svoboda je po njenih ocenah prepuščeno generalni sekretarki, njenemu namestniku Petru Majerletu, eden njenih glavnih prišepetovalcev pa je Damir Črnčec.

Za Dnevnik je še poudarila, da se pri razumevanju osnovnega koncepta politike ne razhaja toliko z Golobom kot z Vukovičevo in Črnčcem: "Moteč je zlasti njun revanšizem, prepričanje, da je mogoče 'janšiste' premagati samo s posnemanjem njihovih metod, zlasti pri kadrovskih menjavah. To sem večkrat slišala tako od Črnčeca kot od Vesne Vuković. Ne razumem, kako si lahko diametralno drugačen od političnega nasprotnika, kar je bila naša glavna predvolilna obljuba, če za obračun z njim uporabljaš enake metode kot on." 

 

Komentarjev 54
  • Toma 21:02 04.november 2023.

    Pa v krog naj se postavijo kot opice in drug drugemu poiščejo uši!

  • Kmodri 20:00 04.november 2023.

    Črnčc je stric iz ozadja,ki nastavlja ministre! Ptič samo kima!

  • mampolnquerc 18:13 04.november 2023.

    ender3: kako malo je treba, da se pokaže inteligenca komentatorja! odgovarjati na komentarje je, kot da bi bil hitrejši od oslove sence!