Slovenija
10655 ogledov

Odločitev o tem, kdo bo vodil pravosodno ministrstvo, je padla

Dominika Švarc Pipan
1/3
Anže Petkovšek Ministrica za pravosodje, Dominika Švarc Pipan.
Pri predsedniku vlade Robertu Golobu je v luči afere sodna stavba pozno popoldne potekal sestanek s predsednico SD Tanjo Fajon in ministroma Matjažem Hanom in Klemnom Boštjančičem.

Na sestanku med premierjem Robertom Golobom in SD so si odgovorili na vprašanje, ali še želijo delati skupaj naprej. "In odgovor je da," je po koncu sestanka dejala predsednica SD Tanja Fajon. 

Fajon je po sestanku dejala, da je bil konstruktiven in da so se pogovarjali precej iskreno. Koalicija je načeta, kar se zaupanja tiče, je priznala, a misli, da bodo našli pot tudi za rešitev teh težav.

Njene besede je potrdil tudi podpredsednik vlade in finančni minister Klemen Boštjančič. Kot je dejal, bo za to, da nazaj zgradijo odnose, "potrebne kar veliko energije z obeh strani; to je možno samo, če smo res odkriti". Potrdil je, da sta obe strani pokazali interes, "da se koalicija obdrži, da delamo naprej". "Upam, da je bil ta današnji odkrit pogovor dober temelj za nadaljnje dneve in tedne," je dejal minister.

"Ta koalicija nima privilegija, da se med sabo prepira. Veliko stvari je nedorečenih in jih je treba reševati. Glede na zadnje tri razburljive tedne smo se dogovorili, kako naprej. S predsednico stranke Tanjo Fajon sva Robertu Golobu predlagala, da za neki določen čas vodenje ministrstva za pravosodje začasno prevzame predsednik vlade sam in da potem skupaj iščemo kompetentnega in za javnost ter koalicijo sprejemljivega kandidata oziroma kandidatka," je po sestanku za TV Slovenija povedal gospodarski minister Matjaž Han.

Robert Golob | Avtor: Žan Kolman/KPV Žan Kolman/KPV

Na vprašanje, kakšni so odnosi med koalicijskimi strankami in ali je zaupanje porušeno, je odgovoril, da je sam samo minister za gospodarstvo in dolgoletni član stranke: "Dejstvo pa je, da predsedstva SD ne gre podcenjevati, to so praktično prostovoljci, vsi pa vedo, da je treba državi in državljanom pomagati. V SD bomo poskusili s trdim delom povrniti zaupanje državljanov."

Kaj pa vodstvo stranke? Mu članstvo že zaupa? "Socialni demokrati bomo znali svoje strniti vrste, zadeve bomo rešili znotraj stranke. Za zdaj imamo vodstvo stranke, ki opravlja težko nalogo v teh težkih časih," je bil po sestanku nedvoumen Han.

Matjaž Han | Avtor: Žan Kolman/KPV Žan Kolman/KPV

Komentarjev 40
  • Pierre 15:25 08.februar 2024.

    Jajo je bil tud minister za zdravje - multipraktik!!!!

  • Ogledalce 12:15 08.februar 2024.

    Snežiča dajte za pravosodnega ministra.

  • rafo 08:13 08.februar 2024.

    karavana gre naprej , z nečednostmi vred