Slovenija
8571 ogledov

Evakuacija konj, srna plavala čez poplavljeno polje, deroča reka odnesla psičke

Reševanje konj, Gameljne Bralka
Pomagajte tudi živalim, če le lahko!

V današnjih vremenskih ujmah so potrjeno izgubile življenje že tri osebe, koliko jih je iskalo pomoč v bolnišnicah, še ni znano.

Deževje in poplave pa ogrožajo tudi živali, opozarjajo društva - tako domače kot prostoživeče. "Odpnite pse z verig. Odpnite rejne živali. Odprite hleve. Bodite pozorni. Pomagajte jim in rešite nedolžna življenja," pozivajo v društvu Reks in Mila. 

Bralka iz Gameljn je povedala, da jim je poplavilo hlev, iz katerega so morali reševati konje.

Gasilci se sicer trudijo in črpajo vodo iz hleva.

Ogrožene so tudi prostoživeče živali. Na Štajerskem je novinar Večera v objektiv ujel srno, ki je plavala čez poplavljeno polje.

Narasla reka Sora pa je na sotočju v Škofji Loki naplavila prestrašeno psičko, so sporočili v veterinarski ambulanti Etvetera. "Trenutno je dostop do njih nemogoč, saj območje še vedno zaliva voda, zato drugih podatkov (še) nimamo. Sporočajo, da je psička na varnem in bo do umiritve razmer ostala pri njih."

Tudi v Štorah je po Voglajni priplavala psička, so sporočili v organizaciji Zadnje upanje. Nahaja se v prostorih Kreana.

Naš novinar pa je v Medvodah opazil moškega, ki v rokah drži ribo in jo najbrž skuša vrniti nazaj v reko.

Reševanje ribe | Avtor: Žurnal24 Žurnal24
Glavnina padavin se bo sicer selila na jugovzhod Slovenije, napovedujejo na Arsu. Več o tem, kaj nas čaka, si preberite na povezavi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Grof 23:18 04.avgust 2023.

    Do tega trenutka se ptič še ni oglasil, mu šivajo po meri uniformo gasilca, da se bi lahko oglasil javnosti, ali pa padel iz gnezda