Slovenija
28454 ogledov

Fantje s falconom v Istanbul

slovenija 16.10.09, falcon, vladno letalo, brnik, foto: bostjan tacol Boštjan Tacol
Proti Turčiji danes dere na tisoče navijačev slovenskih košarkarjev. Proti Istanbulu je poletel tudi falcon.

Na Slovenski vojski smo preverili, če je tudi vladno letalo falcon poletelo proti prizorišču finalnega obračuna Evropskega košarkarskega prvenstva. "Ja, falcon je poletel proti Istanbulu. Najela ga je vlada Republike Slovenije," je za portal Žurnal24.si povedal predstavnik Slovenske vojske Simon Korez.

Finalni obračun si bo ogledal predsednik slovenske vlade Miro Cerar, v Istanbulu ga po napovednih spremljata zunanji in gospodarski minister, Kar Erjavec in Zdravko Počivalšek.

V potniški kabini v letalu falcon je po podatkih spletne strani Slovenske vojske prostora za deset potnikov; kdo je še poletel v Istanbul z vladnim letalom, smo želeli preveriti pri medijskem središču vlade RS, a v nedeljo popoldne niso dosegljivi.

Predsednik republike Borut Pahor si bo sicer finalno košarkarsko tekmo med Slovenijo in Srbijo na evropskem prvenstvu ogledal v Hiši športa v Ljubljani, kjer se bo pridružil navijačem, ki si bodo lahko prenos tekme ogledali na dveh televizijah in platnih. Naše junake bo spodbujal z "zastavo slavnih", so sporočili iz urada predsednika.

Nekateri slovenski navijači v Istanbulu finalni obračun z izbrano vrsto Srbije čakajo z grenkim priokusom, saj so jim že vnaprej plačane vstopnice za 2. sektor izza koša zamenjali za 3. sektor, torej za pozicije višje v dvorani, medtem ko naj bi njihove že plačane sedeže zasedli nekateri drugi gostje iz Slovenije.

navijači košarka | Avtor: Profimedia Profimedia

Srbe v dvorani sredi Istanbula zagotovo čaka peklensko vzdušje, Slovenci bodo imeli v dvorani še šestega zelo glasnega in zmage željnega igralca. Podrobnosti:

Eurobasket Epski spopad Šport Srbe v dvorani sredi Istanbula čaka peklensko vzdušje

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Jonathan Archer 00:16 18.september 2017.

    Torej, ko je g.Dončič starejši naslovil prošnjo na predsednika vlade g.S......, da vlada obravnava predlog plačila čarterskih letov za vse navijače v Istambul. Je g.Cerar to gladko zavrnil ter izjavil, da proračun nima na razpolago teh sredstev. Ampak ne smemo ...prikaži več pozabiti, da je vlada republike Slovenije samo za papirologijo drugega tira porabila 43.000.000€. Zanimivo??? Poslanci so imeli v delu ministrico za zdravstvo zaradi možne odstavitve zer so zasedali več kot 12h. Res ni bilo časa za ....

  • Lavdan 19:07 17.september 2017.

    Zakaj take kritike, ko boste vi predsedniki vlade bodo tudi vas vozili s falconom, ali še celo z air force one.

  • partizanka 17:36 17.september 2017.

    na izletih se ne pokvari

Sorodne novice