Slovenija
44 ogledov

GOLF: Tečaji s profesionalnim učiteljem

Žurnal24 main
Danes je golf dostopen vsem. Za vas smo pripravili dva ugodna tečaja, ki vas bosta popeljala v svet golfa.

Golf igra po vsem svetu več kot 60 milijonov igralcev, od tega v Evropi šest milijonov. V Sloveniji je registriranih nekaj več kot sedem tisoč igralcev, na leto pa pri nas igra od 500 do 700 novih igralcev.

Kraj in čas tečajev:
Ljubljana: Golf Arboretum
Novo mesto: Golf klub Grad Otočec
Celje: vadbišče Celje (Lokrovec)
S prvimi tečaji začnemo 19. 5. 2010!

Golfoprema ter pravila in etiketa golfa so obvezni spremljevalec vsakega golfista. Za golfopremo je dlje časa veljalo, da si jo lahko privošči le peščica premožnejših, vendar temu že dolgo ni več tako. Komplet novih palic za golf lahko danes kupite že za 200 evrov, k temu dodate še približno 40 evrov za čevlje ter 10 evrov za žogice in rokavico in pripravljeni ste na igro. Upoštevajte, da na igrišču za golf in vadbišču nista zaželena trenirka in džins (kavbojke). Pravila in etiketa pa sta vaše vodilo v igri, kako šteti udarce na igrišču, kaj narediti, ko nam žogica obleži v vodni oviri ali če zadenemo soigralčevo žogico na čistini (fairwayu). Golf igramo v skupini dveh, treh ali štirih igralcev in pri igri je zelo pomembna tudi etiketa, ki jo sestavljajo štirje sklopi: varnost, obziren odnos do drugih igralcev, hitrost igranja in skrb do igrišča.

Za začetek igranja se je priporočljivo udeležiti tečaja pri profesionalnem učitelju golfa, saj nas ta nauči pravilne tehnike udarcev, ki je osnova za naše napredovanje v igri. Za regularno igranje na igriščih pa je treba opraviti še teoretični in praktični izpit ter se včlaniti v enega od golfklubov v Sloveniji, ki mora biti član Golf zveze Slovenije.

 

Prijave in informacije:
www.zurnal24.si/igrajmogolf
e-pošta: igrajmogolf@zurnal24.si
tel.: 01/620 26 00

Za vas smo pripravili tečaje, ki vas bodo odlično vpeljali v svet golfa. Izberite si dan v tednu, ki vam najbolj ustreza, in se v petih tednih (enkrat tedensko po dve šolski uri) naučite igrati golf. Tečaji bodo potekali vso sezono. Za več informacij obiščite www.zurnal24.si/igrajmogolf!