Slovenija
21 ogledov

Gorenjci proti, Primorci za

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Referendum je v velikem delu Štajerske in na Gorenjskem padel: število nasprotnikov je preseglo podpornike v enotah Celje, Ptuj in Kranj. Za arbitražo so množično glasovali na Obali in v prestolnici.

Volilni enoti Maribor in Novo mesto sta pristali na meji. V štajerski prestolnici je sporazum podprlo dobrih 52 % udeležencev, v Novem mestu pa nekaj več kot 50 %. Razlika je tako majhna, da se meri v stotinah glasovnic.

Največ podpore je referendum doživel v enoti Ljubljana Center in Postojni, kjer so udeleženci referenduma za arbitražo glasovali z nekaj več kot 56-odstotno podporo.

Poglejmo si pobližje še stanje v izstopajočih volilnih enotah. Med vodilnimi podporniki referenduma so mesta Izola (70,3 %), Koper (70 %), Piran (67 %), ljubljanski okraji Šiška (68 %), Moste Polje (69 %), Bežigrad (68 %) in center (68 %) ter Hrastnik (68 %).

Med vodilnimi nasprotniki so mesta Kranj (65 %), Škofja Loka (66 %), Ribnica (67 %), Novo mesto (65 %) in Ptuj (64 %). 

Graf: odstotek podpore referendumu v posameznih volilnih enotah:

 

Pripravljam graf. Prosim počakajte trenutek.

 

Podatki so bili osveženi ob 21:50. Vir. DVK. Glasove za posamezne okraje si lahko ogledate na straneh Državne volilne komisije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.