Slovenija
7371 ogledov

Hrvatom zatajil sistem, nastajajo kilometrske kolone

mejni prehod kontrola policija Obrežje PMP Obrežje
Ljudje ponekod čakajo tudi po več kot šest ur.

Pred mejnimi prehodi s Hrvaško so danes nastale dolge kolone vozil, za prestop meje je treba popoldne čakati tudi več kot šest ur. 

Kot je povedala tiskovna predstavnica novomeške policijske uprave Alenka Drenik, je na hrvaški strani zatajil njihov sistem, kar čakalne dobe še podaljšuje. Poudarila je, da se slovenski policisti trudijo po najboljših močeh, da bi poagali.

Kot kažejo podatki prometnoinformacijskega centra za državne ceste, je na dolenjski avtocesti med priključkom Drnovo in mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški kolona vozil dolga pet kilometrov. Prav tako na podravski avtocesti med priključkom Podlehnik in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški zastoj sega pet kilometrov daleč.

Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke v smeri proti Avstriji zastoj dolg šest kilometrov. Vozniki, namenjeni proti Kranjski Gori, lahko uporabijo že izvoz Jesenice vzhod, Lipce. Na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji vozila stojijo v šestkilometrski koloni. Predor s meri proti Sloveniji občasno zapirajo.

Zastoj je tudi na glavni cesti Tržič-Ljubelj pred predorom Ljubelj. Predor zaradi kontrole na avstrijski strani občasno zapirajo.

Čakanje pred mejo 

Za prehod meje s Hrvaško so na številnih mejnih prehodih daljše čakalne dobe. Vozniki na prehodu Vinica za izstop iz države čakajo več kot šest ur, na prehodu Dragonja za vstop štiri ure in za izstop dve uri, na prehodu Jelšane za vstop več kot dve uri in za izstop štiri ure, na prehodu Sečovlje za vstop štiri ure in za izstop do dve uri, na prehodu Starod pa za vstop do dve uri in za izstop štiri ure.

Ta konec tedna je eden prometno najbolj obremenjenih v poletni turistični sezoni. Že v petek je bilo treba za izstop iz države na nekaterih mejnih prehodih čakati več kot dve uri.

Prometno-informacijski center voznikom opozarja, da bo do ponedeljka promet med Avstrijo in Hrvaško v obe smeri močno povečan in da bodo čakalne dobe na mejnih prehodih veliko daljše od običajnih. Voznikom svetujejo, naj preden se odpravijo na pot, preverijo stanje na cestah in mejnih prehodih.

Prometno-Informacijski center Kilometri in kilometri Slovenija Počasna sobota: zastoji, čakanje in močna neurja na cestah

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • jozicamurn 12:43 02.avgust 2021.

    Vrnila sem se iz Turčije, perfektno! Kakšna Hrvaška nekaj. Sem pa slišala, da se ubadajo sedaj s požari v okolici Marmarisa. Udobje 10/10 in res 5* ultra all inclusive, Hrvaška pri 5* hotelih je bolj 2,5* realnih, cene pa so 20x večje.

  • vzev 20:08 31.julij 2021.

    Kaj pa rinete na Hrvaško. Je drugod precej bolje, pa še ceneje. Res pa, da letos tako nimam nobene želje iti nikamor, niti v Sloveniji. Ker to, da te bo nekdo nenehno napadal, ker nimaš maske, testi, ... pač ni dopust.

  • Avatar drecos
    drecos 16:53 31.julij 2021.

    kva pa lezete v to sranje, doma je najbolje, piknik z pirom v roki