Slovenija
13 ogledov

Inšpektor: Drobovine ni metal v Savo

Na obrežje Save Dolinke v bližini prijavljenega številni domačini odmetavajo od Žurnal24 main
Jesenice. Kršitev pri reji živine ob športnih površinah inšpektorji niso odkrili.

“Prijavo smo posredovali že avgusta, z redarstva pa niso ukrepali. Prebivalec s Ceste heroja Verdnika v neposredni bližini Športnega parka Podmežakla krši občinski odlok o javnem redu in miru, saj ob športni površini redi kopitarje in govedo,” je povedal prijavitelj, ki je želel ostati neimenovan.

Gregor Jarkovič, inšpektor medobčinskega redarstva in inšpektorata, je pojasnil, da so prijavo takoj preverili in zadevo že oktobra zaključili, saj niso ugotovili kršitev. Ugotovili so, da ima prijavljeni status kmeta, goji pet koz in štiri krave, živali pa ima registrirane in vse evidence vodi korektno.

Omenjeni naj bi na obrežje Save Dolinke odmetaval drobovino, na vrtu pa naj bi se zaradi gnitja kož zaredile podgane. Občinski in kmetijski inšpektor sta ugotovila, da kože in drobovino oddaja veterinarskim higienikom. “Veliko pa je takih, ki živali redijo na črno, ostankov po zakolu pa se znebijo na neprimerne načine, zato vsako prijavo preverimo. Prijaviteljev o izsledkih nismo mogli obvestiti, saj je bila ta anonimna,” je dodal Jarkovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.