Slovenija
49 ogledov

Iz pripora prej kot v 30 dneh?

Pogrešana deklica. PU Celje
Zagovornika Matica Munca in Natalije Markač bosta danes vložila pritožbi na sklepa o odreditvi njunega 30-dnevnega pripora. Zagovornica Markačeve bo to storila že dopoldne, zagovornik Munca pa je napovedal, da se bo pritožil do izteka 24-urnega roka, torej do danes zvečer.

Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu je v nedeljo ločeno zaslišalo Munca in Markačevo ter za oba izdalo sklepa o odreditvi 30-dnevnega pripora. Sodišče se je za enomesečni pripor odločilo zaradi ponovitvene nevarnosti in nevarnosti vplivanja na dokaze oziroma uničenja dokazov. Oba zagovornika sta že v nedeljo napovedala pritožbi.

Odvetnik Luka Podjed je danes dejal, da bo pritožbo pripravil tekom dneva, saj se 24-urni rok izteče danes zvečer. Odvetnica Maksimiljana Kincl Mlakar je dopoldne dejala, da bo pritožbo oddala v roku ene ure.

Pritožbi bo obravnaval izven obravnavni senat Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu, ki ima za odločitev glede pritožb časa 48 ur po prejetju. Munc je v priporu v Mariboru, Markačeva pa v Celju, sta še povedala njuna zagovornika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.