Slovenija
15 ogledov

Janković se je le izjasnil

Zoran Janković
1/13
Mankica Kranjec / semza.si
Janković je danes končal ugibanja in po svetu stranke pričakovano sporočil, da bo znova kandidiral za ljubljanskega župana. Vseh kandidatov bo sicer osem.

Predsednik Pozitivne Slovenije, relativni zmagovalec zadnjih parlamentarnih volitev in nesojeni novi premier Zoran Janković, je danes sporočil, da se bo 25. marca na nadomestnih županskih volitvah znova potegoval za stolček ljubljanskega župana. "Vlagamo kanidaturo. Delamo naprej," je zapisal na svojem Twitter računu.

Odločitev je potrdil tudi na novinarski konferenci pred Mestno hišo. Povedal je, da odločitev ni bila lahka in da je "pretehtalo to, da tu najbolj pripomorem za Ljubljano, Slovenijo in Pozitivno Slovenijo."

"Pričakujem zmago"

"Povedal sem, da nočem biti poslanec, vendar te funkcije ne podcenjujem. Na volitvah pričakujem zmago, čeprav bodo o tem odločali Ljubljančani," je dejal Jankovič.

Povedal je tudi, da je na vprašanje, zakaj se vrača za dve leti in pol v Ljubljano, težko odgovoriti. "Čerin bi bil dober kandidat, ampak tudi on je rekel, naj se vrnem."

Glede premierskega stolčka

Se vidi v vlogi premierja? "Najprej je treba počakati na nove volitve. Ampak če bo vse v redu, bodo šele čez štiri leta. Star sem 59 let, ampak za zdaj lahko rečem ja, sploh če bodo volitve prej."

Volilna kampanja se je že začela

Volilna kampanja pred volitvami, ki so potrebne zaradi izvolitve nekdanjega župana Jankovića za poslanca na decembrskih volitvah, se je sicer začela že v petek. Nadomestne županske volitve bodo zaradi nezdružljivosti poslanske in županske funkcije tudi v desetih drugih slovenskih občinah, kjer bodo novega župana volili 11. marca.

Komentarjev 44
  • DUSANJ2000 10:58 01.marec 2012.

    Pa še v Evidenco IZBRISANIH in ODPISANIH BI GA DAL.

  • DUSANJ2000 10:55 01.marec 2012.

    NI SAMO KRETEN - NAJ SI GA PELJE DOMOV

  • juventus1897 09:58 01.marec 2012.

    se popolnoma strinjam !