Slovenija
6849 ogledov

Janša že čestita svojim županom

Urška Bačovnik Janša in Janez Janša na državni proslavi na Kongresnem trgu Anže Petkovšek
Volitve so po doslej znanih podatkih dobljene v 30 občinah.

Po doslej znanih podatkih občinskih volilnih komisij so volitve odločene že v 30 občinah. Toliko je namreč občin, kjer za župana kandidira le ena kandidatka oziroma kandidat. 14 kandidatov je nestrankarskih, med strankarskimi pa bo po doslej znanih podatkih največ ponovno izvoljenih kandidatov iz SLS. Gre za šest kandidatov, ki so že sedaj župani in eno novo kandidatko: v občini Hoče-Slivnica na listi SLS kandidira Anita Arzenšek. 

Po doslej znanih podatkih bodo ponovno izvoljeni štirje župani SDS, ki so že deležni čestitke svojega predsednika. "Čestitke bodočim županom iz vrst stranke SDS, ki so že zmagali brez konkurence," je na twitterju zapisal predsednik SDS Janez Janša.

Tudi neodvisnega kandidata jemlje za svojega

Janez Janša je na listo županov SDS, ki bodo o njegovem izvoljeni ponovno, vnesel še župana Dornave, čeprav podatka o kandidatu občinska volilna komisija še nima, in župana Vodic, kjer po podatkih občinske volilne komisije s podporo Marjana Podgorška in skupine volilcev kandidira Aco Franc Šuštar. Uradno torej ne gre za kandidata SDS.

Janša čestita še osmim kandidatom, ki kot pravi, bodo volitve dobili s podporo SDS. Med njimi je tudi župan Vojnika, Branko Petre, ki sicer kandidira, kot je mogoče razbrati iz podatkov občinske volilne komisije, na listi NSi, ter župan občine Rače-Fram Branko Ledinek, ki kandidira na listi SLS.

SDS bo slavil tudi na Bledu, kjer je edini kandidat Janez Fajfar, predlaga pa ga kandidat za ljubljanskega župana Anže Logar in skupina volilcev. SDS podpira tudi nestrankarske kandidate v Cerkvenjaku, na Polzeli, v Brezovici, Makolah in v Veliki Polani.

Komentarjev 7
  • borut08 18:04 23.oktober 2018.

    Kva taga gnoja Jansata laznivca komunisticmega skozi i vlacijo po medijih sej so vsi eno in isto,samo zavajanje,da kradejo skupaj in unicuje ta gnila drzava vse drugace mislece male ljudi ali kar cele familije da lahko elite nemoteno vladajo in ...prikaži več kradejo.Komunizem po komunizmu in diktatura oz policijska drzava.

  • komentator50 14:49 23.oktober 2018.

    Neprimerno je,da si zasluge za zmago na občinskih volitvah lastijo stranke.Volijo se ljudje,ki jih poznamo,neodvisno od politike.Če bi bili neodvisni,bi prav tako dobili volitve.Tu vaša strankarska kuhinja prav malo pomeni.

  • vladek 14:09 23.oktober 2018.

    ti si umobolni čefur