Slovenija
4373 ogledov

To Ljubljani obljublja SDS-ov kandidat za župana

Anže Logar, Branko Zorman Saša Despot
Njegov slogan je "Pozdravimo Ljubljano".

Poslanec in dolgoletni ljubljanski svetnik SDS Anže Logar se v kandidaturo za župana prestolnice podaja s sloganom Pozdravimo Ljubljano. Kot je pojasnil, ima to lahko več pomenov, osrednji pa je povezan s čakalnimi vrstami v zdravstvu, ki da so na ravni primarnega zdravstva problem. Obljublja Ljubljano brez korupcije in brez prometnih zamaškov.

Logar, ki bo za župana kandidiral kot kandidat stranke SDS, se je za kandidaturo odločil že pred leti. Na vprašanje, ali bo za kandidaturo iskal tudi širšo podporo, je odgovoril, da ni opravljal nobene politične kalkulacije, da pa bo vesel vsake podpore. "Od nikogar ne pričakujem podpore, če jo bom pa dobil, bom pa to cenil," je dejal.

Vrste, zamaški

Volilni program so po njegovih navedbah pripravljali zadnje leto. Logar verjame, da se bo v kampanji pokazalo, da je ravno njihov program najboljši za nadaljnji razvoj Ljubljane.

Glede problema čakalnih vrst na primarni ravni v Ljubljani je Logar omenil primer enega od zdravstvenih domov, v katerem je čakalna doba na zobozdravstveni poseg do tisoč dni, kar je po njegovem mnenju popolnoma nesprejemljivo. Kot je pojasnil, njihov program za odpravo čakalnih vrst predvideva odkup zdravstvenih storitev.

Prav tako Logar napoveduje ukrepe na področju urejanja prometnih zamaškov. Ta problem bi po njegovih besedah rešili z vpeljavo pametnih semaforiziranih križišč, ki bodo upoštevala zgostitev prometa, in s transformacijo javnega potniškega prometa, ki ima po njegovem mnenju danes zastarele trase. "Ljubljana je ena od redkih prestolnic v Evropi, ki nima celotne prometne strategije," je bil kritičen. Napovedal pa je uvedbo brezplačnega javnega potniškega prometa za upokojence.

Za "najboljšo" Ljubljano

Logar se v svojem programu zavzema tudi za Ljubljano kot pametno mesto, prepričan je, da je Ljubljana na tem področju zaspala. "Geografska lega, znanje, instituti, ki jih imamo, nam to omogočajo in želim, da Ljubljana postane nekakšno regionalno središče pametnih tehnologij, iz katerih se bodo potem razvijale rešitve za lepši jutri," je dejal.

"Če smo do sedaj govorili o domnevno najlepši Ljubljani - center je zagotovo lep -, bomo sedaj govorili o najboljši Ljubljani," je napovedal Logar. Prizadeval si bo namreč za boljšo Ljubljano in boljše življenje v njej za vse starostne skupine, tako da "Ljubljana ne bo izjemna samo za turiste, ampak tudi za tiste, ki vsak dan bivamo v njej".

Janković se konkurence ne boji

Zoran Janković | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Zoran Janković je v današnji izjavi za medije dejal, da Logarjevo kandidaturo pričakoval. Ta po besedah ljubljanskega župana v ničemer ne vpliva na njegove načrte in kampanjo. "Vsak dan županovanja imam kandidaturo v teku. Naše naloge in projekte bomo izvajali do zadnjega dneva mandata," je napovedal.

SDS se je po Jankovićevih besedah očitno odločila, da za županskega kandidata postavi drugo najmočnejše ime v stranki. "V osmih letih, odkar je Logar v mestnem svetu, je SDS Ljubljani samo nagajala," je bil kritičen. Obregnil se je tudi v Logarjevo prisotnost na mejah mestnega sveta: "Lahko bi rekel, da je bolj hodil po sejnino, kot konkretno sodelovati."

Janković volitve pričakuje z veseljem in napoveduje, da kampanja ne bo dolgočasna. "Ni ga v Ljubljani, ki bi Ljubljano poznal tako kot jaz," je dejal.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 22
 • bojovi 20:03 02.oktober 2018.

  "Obljublja Ljubljano brez korupcije". SDS pa je korupcijska stranka. Kako je zdaj to možno?

 • mymind 11:25 02.oktober 2018.

  Kakorkoli pljuvate čez Jankoviča je pa iz Ljubljane naredil prestolnico. Vsi bi si želeli takega župana. Vsaka podlasica pa res ne obeta. Jančev pudeljček, bi bila katastrofa za Ljubljano.

 • Avatar olor
  olor 10:44 02.oktober 2018.

  Prav kar naj zmaga, vendar od obljub do realizacije je strma pot.

Sorodne novice