Slovenija
6000 ogledov

Janša z naskokom vodi, Šarec strmoglavil

seja DZ Saša Despot
Vlada uživa 36,5-odstotno podporo, 45,5 odstotka vprašanih je z njo nezadovoljnih.

Vlada premierja Marjana Šarca uživa 36,5-odstotno podporo, 45,4 odstotka vprašanih pa je z njo nezadovoljnih, kaže javnomnenjska raziskava Mediane za POP TV. Med strankami ima daleč največjo podporo še vedno SDS, SD pa je tokrat prehitela LMŠ in se uvrstila na drugo mesto.

SD prehitela LMŠ

Če bi bile volitve to nedeljo, bi SDS prepričala 18,3 odstotka vprašanih. Na drugo mesto bi se tokrat uvrstila SD z 8,1-odstotno podporo, na tretje mesto pa LMŠ, ki jo podpira 7,7, odstotka volivcev.

Sledijo Levica s 6,1 odstotno podporo, NSi (5,4 odstotka), SAB (4,3 odstotka), SMC (3,7 odstotka), DeSUS (trije odstotki) in SNS (2,6 odstotka).

Ena petina neodločenih

Kar 22,5 odstotka vprašanih ne ve, katero katero stranko bi izbrali, 10,8 odstotka jih ne bi izbralo nobene, 2,6 odstotka vprašanih pa ni želelo odgovoriti.

Najbolj priljubljen ostaja Pahor

Najbolj priljubljen politik ostaja predsednik republike Borut Pahor, za njim pa evropska komisarka Violeta Bulc. Na tretjem mestu je predsednik vlade Marjan Šarec, ki je prehitel nekdanjega predsednika DZ Milana Brgleza. Za kar pet mest je podpora zrasla evropskemu poslancu Lojzetu Peterletu, ki je na petem mestu prehitel predsednika NSi Mateja Tonina.

Na sedmem mestu je evropska poslanka Romana Tomc, za njo pa nekdanja predsednica NSi Ljudmila Novak in predsednik DZ Dejan Židan. Na desetem mestu je vodja poslanske skupine SD Matjaž Han, največji skok na lestvici pa je uspel ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću, ki je enajsti. Predsednik SDS Janez Janša je zdrsnil za tri mesta in je petnajsti, za kar šest mest pa koordinator Levice Luka Mesec, ki je na 17. mestu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 16
  • Žurnalček 18:05 25.september 2018.

    Gobca ni stegnil , samo šinfal , pa vodi !! QUO VADIS SLO !!!

  • borut08 18:18 24.september 2018.

    Vecji pokvarjenec je rajsi ga ima narod,kaksen narod taksna drzava.

  • Janez_53 15:33 24.september 2018.

    Šarec, če ga boš že na začetku sral in si nastavljal ljudi, ki imajo popolnoma drugačno filozofijo, kot vladne stranke, si boš sam žagal vejo!!! Upam, da za tem spornim imenovanjem ni v ozadju kakšna trgovina z Janšo! Če pa ...prikaži več je nameščanje trojanskega konja le tvoja domislica, si pa zelo naiven in te bo to stalo veliko več, kot si lahko misliš!