Slovenija
1455 ogledov

Zoran Janković ponovno v tekmo za župana!

Zoran Janković Saša Despot
Zoran Janković je dva meseca pred lokalnimi volitvami naznanil, da se vnovič podaja v tekmo za župana prestolnice.

"Z današnjimi dnem naznanjam, da bom ponovno kandidiral za župana Ljubljane. Ekipa ostaja enaka," je pred nekaj trenutki na Dvornem trgu napovedal Zoran Janković, ki bo kandidiral s podporo volivcev.

Odločitev za vnovično kandidaturo je bila po besedah 65-letnega župana preprosta, saj so ga Ljubljančani in Ljubljančanke pozivali k vnovični kandidaturi, enako naj bi ravnala tudi njegova ekipa. "Na dosedanje rezultate sem izjemno ponosen, saj nas uvrščajo v svetovni vrh. Konkurenčni smo vsem," je še povedal in nadaljeval, da za nov mandat načrtujejo številne nove projekte, ki bodo "češnja na torti".

V naslednjih treh letih naj bi tako občina prenovila 320 cest, kar naj bi po navedbah Jankovića pomenilo 20 odstotkov vseh cest. Napovedal je tudi 1.500 novih neprofitnih stanovanj. Že naslednje leto naj bi prenovili osnovne šole Miška Kranjca, Riharda Jakopiča in Vrhovce. Vrtec v Trnovem pa naj bi zgradili povsem na novo.

Cukrarna naj bi zaživela v dveh letih, za Rog pa je Janković napovedal, da "grejo tja z bagri, čim bo sodišče izpraznilo Rog" zrušit stavbe, ki niso predvidene v prenovi.

Prenova se obeta tudi atletskemu stadionu v Šiški, kjer čakajo na gradbeno dovoljenje. Prav tako so se dogovorili za projektiranje pokritega olimpijskega bazena Ilirija, kupili so tudi bazen Vevče in porušeni teniški center v Tomačevem. Slednjega nameravajo obnoviti v javno-zasebnem partnerstvu.

Kandidatura ni presenečenje ...

Ekipa Zorana Jankovića je veliko verjetnost nove kandidature nakazala že konec avgusta, ko je - po izvedeni anketi za Facebooku - obudila njegov profil na Instagramu. Na njem so objavljali le v mesecih pred zadnjimi lokalnimi volitvami leta 2014, ko je prejel 57,5 odstotka glasov in bil izvoljen v prvem krogu volitev. Pred tem so ga Ljubljančani in Ljubljančanke podprli na lokalnih volitvah že trikrat, in sicer prvi leta 2006, ko je prejel 62,99 odstotka glasov, štiri leta kasneje, 2010, ko je dobil 64,79 odstotka, in leta 2012, ko se je po neuspehu na državni politiki vrnil v lokalno politiko s 60,99 odstotka glasov.

Zoran Janković se bo tako potegoval že za četrti mandat, pri čemer bo predvolilna kampanja prav gotovo tudi zaznamovana z več odprtimi sodnimi postopki, ki so oziroma še potekajo zoper Jankovića. Župan vseskozi sicer poudarja, da verjame v sodišča in da bo pravica tam zmagala.

Komentarjev 14
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 13:29 15.september 2018.

    v medijih smo lahko prebrali, da je komisija za preprečevanje korupcije pri njem našla tri milijone evrov za katere Janković ni vedel od kje jih je dobil. Če bi to odkrili pri meni bi zdaj že sedel v zaporu na ...prikaži več Dobu. Ta ob-lastna dvoličnost policije in sodišč je v nebo vpijoča.

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 12:35 15.september 2018.

    Odkar je jankovič župan grem prav rad v ljubljano ,vse je veliko bolje kot prej

  • jozicamurn 21:50 14.september 2018.

    Preklet provizijo-vzemajoči smrduh, ki nam je v Ljubljano pripeljal teroristično celico. Same muslimane ima na listi in v ozadju, vsi lobirajo za njega z vseh visokih funkcij, kmalu bo gradil še kakšno džamijo. Talal je top lokacije kot za šalo ...prikaži več samim šiptarjem, muslimanom naokoli ob Ljubljanici za njihove štande in restavracije ter bare. On je sramota za Slovenijo in Slovence (kristjane). Komunajzar jugonostalgik, ki gleda samo na svoj žep.