Slovenija
12 ogledov

Jašar je ostal pred vrati občine

Sanjin Jašar Žurnal24 main
Mariborskega aktivista Skupine 29. oktober Sanjina Jašarja, ki že več kot teden dni protestno prihaja na Mestno občino Maribor, varnostniki danes niso spustili v zgradbo občine. Ob jutranjem prihodu so najprej poklicali policijo, ki ga je znova oglobila.

Varnostnikom naj bi, neuradno, njihovo ravnanje naročil podžupan Milan Mikl, ki po odstopu župana Franca Kanglerja do volitev opravlja naloge prvega moža mestne občine, razlog pa naj bi bil, da danes ni uradnih ur občine, čeprav so ostali obiskovalci tudi danes lahko nemoteno vstopali in izstopali iz mestne občine.

Protestniki so jih motili

Kot so pojasnili na mestni občini, so se v ponedeljek na hodniku v stavbi mestne uprave zbrali protestniki, ki so se glasno pogovarjali in poslušali posnetke. Zaradi motenega procesa dela in pritožb nekaterih obiskovalcev na občini so varnostniki zbrane protestnike zaprosili, naj zapustijo prostore. Potem ko protestniki niso upoštevali njihovih navodil, so varnostniki poklicali policijo.

"Po ponedeljkovem dogodku je vodstvo Mestne občine Maribor podalo navodila, da se v prostorih mestne uprave ne morejo izvajati protesti in zbiranja protestnikov. Varnostnik je zato danes znova zaprosil protestnika, naj zapusti prostore, in nato poklical policijo," so pojasnili na občini, kjer niso odgovorili na vprašanje, na podlagi česa je občanu sploh lahko izrečen takšen ukrep in ali podoben ukrep velja ali je v preteklosti veljal še za koga.

Naj vas spomimo

Policisti so Jašarja pridržali že prejšnji ponedeljek, ko je aktivist zasedel sedež mariborske občine. Po zakonu o prekrških zoper javni red in mir so mu izdali plačilna naloga in ga pridržali, po nekaj urah pa tudi izpustili na prostost. Za pridržanje so se tako prejšnji kot ta ponedeljek odločili, ker po mnenju policije drugače ni bilo mogoče vzpostaviti javnega reda.

Komentarjev 5
  • zic 17:43 29.januar 2013.

    takile aktivisti afne guncajo, da jim ni treba delati ali pa iskati zaposlitev.....eno lopato pa kramp v roke, pa mu ne bodo bedarije hodile po glavi.....kaj je s tem folkom????????

  • Stolp 15:47 29.januar 2013.

    Ampak čist na vsaki sliki, posnetku,... se smehlja. In to tisto roganje: jst vas mau zajebavam!

  • ennanova 15:17 29.januar 2013.

    Parlamentarni udar na demokracijo v Slovenijihttp://za-misli.si/subkultura/760-parlamentarni-udar-na-demokracijo-v-sloveniji