Slovenija
114 ogledov

Jazbec odhaja čez mesec dni

Boštjan Jazbec Saša Despot
Guverner Banke Slovenije Boštjan Jazbec položaj zapušča konec aprila.

S 30. aprilom Boštjan Jazbec zapušča položaj guvernerja Banke Slovenije. Prevzel bo namreč položaj v vodstvu enotnega odbora za reševanje bank. Evropska komisija ga je za ta položaj predlagala sredi februarja, nato pa sta njegovo imenovanje potrdila še pristojni odbor v Evropskem parlamentu in Svet EU, ki združuje članice povezave. 

Vodenje Banke Slovenije bo s 1. majem prevzel namestnik guvernerja Primož Dolenc. Predsednik države Borut Pahor bo moral sprožiti postopek za imenovanje novega guvernerja. 

Boštjan Jazbec Slovenija Jazbec prijavil grožnje, grozili tudi njegovim otrokom

V 30 dneh po prejemu obvestila mora objaviti poziv za zbiranje predlogov možnih kandidatov za guvernerja. Rok za oddajo predlogov ne sme biti krajši od 30 dni, v primeru predčasnega prenehanja mandata pa ne sme biti krajši od 15 dni po objavi poziva.

Izmed prijavljenih kandidatov predsednik republike nato DZ predlaga kandidata, lahko pa predlaga tudi drugo ime. Predlog mora podati v 30 dneh po izteku roka za oddajo kandidatur.

DZ mora nato o predlaganem kandidatu glasovati v 30 dneh po tistem, ko predsednik republike pošlje predlog. Glasovanje je tajno, za imenovanje pa je potrebna absolutna večina, torej glasovi najmanj 46 poslancev.

Boštjan Jazbec Slovenija Guverner Jazbec odhaja iz Banke Slovenije

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Vseslovensko Združenje Malih D 09:15 30.marec 2018.

    »ROP STOLETJA« - soočenje z argumenti in razkritje zavajanj predstavnikov BS in prejšnje Vlade RS: www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=vXpezj0t5as

  • Vseslovensko Združenje Malih D 09:14 30.marec 2018.

    IN GUVERNER SMUKNE V JAZBINO – po ropu stoletja v Sloveniji umik na zasluženo sinekuro k nadoblastem, kjer bi skrbel za »reševanje bank, s kar najmanjšimi posledicami za davkoplačevalce«(!) – PREGLED IZJEMNIH REFERENC: www.vzmd.si/novice/in-guverner-smukne-v-jazbino-po-ropu-stoletja-v-sloveniji-umik-na-zasluzeno-sinekuro-k-nadoblastem-kjer-bi-skrbel-za-resevanje-bank-s-kar-najmanjsimi-posledicami-za-davkoplacevalce-pregled-izjemnih-referenc-za-evropski-parlament