Slovenija
3211 ogledov

Je počitniška hišica Bratuškove črna gradnja? Tako odgovarja

Alenka Bratušek Anže Petkovšek Intervju s predsednico stranke SAB Alenko Bratušek.
Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek se je danes uradno odzvala na poročanje medijev o tem, da je bila družinska počitniška hišica v Rupi pri Kranju več let črna gradnja.

V obdobju, ko se je objekt postavljal, ni potreboval nobenih dokumentov, je povedala ministrica Alenka Bratušek in zavrnila vzporednice s primerom ministra Igorja Maherja iz časa njene vlade.

Kot je na današnji novinarski konferenci, na kateri je beseda tekla predvsem o gradnji nove regionalne ceste med Hrastnikom in Zidanim mostom, povedala ministrica, v zadnjih 50 letih objekt, kljub temu da ga je mogoče videti neposredno iz Kranja, ni bil niti enkrat predmet inšpekcijskega nadzora in poziva, da bi se stvari uredile.

Po njenih besedah sta z možem zadeve začela urejati takoj, ko sta objekt kupila. Takrat sta namreč zahtevala vpis v kataster, ki je bil nato tudi izveden. "Ta objekt je v uradne evidence vpisan od leta 2004," je dodala Bratušek.

Alenka Bratušek | Avtor: Anže Petkovšek Intervju s predsednico stranke SAB Alenko Bratušek. Anže Petkovšek

Kupila 2004, legalizirala letos

Po poročanju medijev, najprej portala Trma.si. je bil objekt legaliziran šele letos. Na vprašanje, zakaj potrebnih dovoljenj za legalizacijo nista z možem uredila že prej, pa je ministrica pojasnila, da interesa za to prej ni bilo, ker so objekt zelo malo uporabljali.

Sočasno s poročanjem o primeru ministričine hišice se vlečejo vzporednice s primerom infrastrukturnega ministra Igorja Maherja iz obdobja, ko je bila Bratušek predsednica vlade. Minister je zaradi črne gradnje odstopil s položaja, Bratušek pa je tedaj izrazila pričakovanje, da bo ravnanje, ki ga je pri tem izkazal minister Maher, "tvorno vplivalo na ukrepanja v podobnih primerih, ki zahtevajo odločno držo".

Kot je danes vnovič dejala Bratušek, primera nista primerljiva. "Tistega objekta namreč ni več, ker je inšpektor odredil sanacijo. To je bistvena razlika," je podčrtala. "Objekt, tako pravijo strokovnjaki, v času, ko se je postavljal, ni potreboval nobenih dokumentov in to so dejstva," je še dodala ministrica.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 27
  • lojs 08:43 08.julij 2023.

    v tej državi imamo cel kup črnih gradenj, drugje po svetu pa še več ... zdej, če si en cigo iz enega sela, se s tem ne bo nihče ukvarjal , biti minister je pa že druga zgodba, vsaj za ...prikaži več medije ... zgleda, da ta štajerc, ki živi s srbinom, ni preveč priljubljen v kransterdamu, ampak očitno bo večni komolčar v državni politiki ... itak pa nikoli izvoljen, kdo to sploh še rabi, malo se ušunjaš nekam, pa je ... začela pa pri bajuku, očitno ni imel pravih špegel gor, pa še tiste postrani

  • Avatar pantani
    pantani 20:00 07.julij 2023.

    Tale ni gladka!!!

  • Soljatar 19:49 07.julij 2023.

    baburo bi blo treba strpat v zapor...