Slovenija
100 ogledov

Kdo bo preuredil CP Log?

Na cestninski postaji Log bosta predelani dve kabini, predelali pa bodo tudi kab Žurnal24 main
Na razpis ministrstva za infrastrukturo in prostor za izvajalca del za preureditev cestninske postaje Log je prispelo šest ponudb. Cene (brez DDV) se gibljejo med 537.836 in 812.434 evri, najcenejša pa je ponudba Gorenjske gradbene družbe iz Kranja.

Gorenjska gradbena družba je v ponudbi navedla ceno 537.836 evrov, najvišjo ponudbeno ceno pa je navedla mariborska družba Nigrad, in sicer 812.434 evrov.

Družba Kostak iz Krškega je ponudila 652.161 evrov, družba CPG iz Nove Gorice 554.884 evrov, Strabag Ljubljana 599.868 evrov, družba CVP Inženiring pa 593.406 evrov.

Ministrstvo je razpis za preureditev cestninske postaje Log na primorski avtocesti oziroma za vzpostavitev prostega toka vinjetnih vozil na eni najbolj prometnih točk na slovenskem avtocestnem omrežju objavilo 21. junija, ponudbe pa zbiralo do danes do 10. ure.

Naročilo ni vključevalo nobene cenovne ocene del, predvidevalo le, da morajo cene v ponudbi vključevati vse stroške izvajalca, ki so potrebni za izvedbo naročila. Naročnik tako naknadno ne bo priznaval nobenih stroškov, ki niso zajeti v ponudbeno ceno.

Ponudniki so morali kot zavarovanje za resnost ponudbe predložiti bančno garancijo v vrednosti 50.000 evrov.

Spomnimo, da je minister za infrastrukturo in prostor Zvonko Černač Družbi za avtoceste v RS (Dars), takrat še pod vodstvom Mateje Duhovnik, z odredbo z 20. aprila naložil, da do 15. maja odstrani sredinske otoke na vinjetnih stezah na cestninski postaji Log. Takrat je zagrozil, da bo v nasprotnem primeru na teren poslal rušitelje, račun pa Darsu.

Dars je sicer sredi maja predstavil načrt preureditve čelne cestninske postaje Log. Na Darsu ves čas trdijo, da pri odstranitvi cestninskih postaj ne gre za preprosto demontažo objektov, v katerih so tudi različni vodi (od električnih do komunikacijskih). Odstranitev je po navedbah Darsa za uporabnike na tem zelo prometnem odseku tudi opazna motnja, stroški pa višji od ocen ministrstva.

Komentarjev 1
  • dragec 09:58 04.julij 2012.

    Odstranitev cestninskih postaj naj izvede DARS, sam brez podizvajalcev (nevarnost neplačevanja podizvajalcev).!