Slovenija
22 ogledov

Koalicija s kandidatko zadovoljna

Klavdija Markež Državni zbor
Klavdija Markež zavrača očitke ter zatrjuje, da gre za poskus diskreditacije in zavestnega zavajanja s podatki, ki so daleč od resnice.

Kandidatka za ministrico za izobraževanje Klavdija Markež se je včeraj predstavila koalicijskim poslancem. V SD in DeSUS so po predstavitvi izrazili zadovoljstvo, ker da je kandidatka napravila dober vtis in predstavila jasno stališče glede na kratek čas za pripravo.

Poslanka SD Bojana Muršič je dejala, da so v pogovoru izpostavili vprašanja v zvezi z razmejitvijo javnega in zasebnega šolstva, na katera je kandidatka odgovorila, da podpira javno šolstvo. "Verjamemo, da bo kandidatka v nadaljnjih odgovorih še bolj podkrepila to razmejitev," je dejala Muršičeva. "Verjamem pa, da bo svoje znanje in poglede tudi nadgradila in bo do ponedeljkovega zaslišanja popolnoma pripravljena."

Zavrnila očitke o zlorabi položaja

Kandidatka je na današnji predstavitvi odgovarjala tudi na očitke, objavljene v včerajšnjem Dnevniku, da je v času, ko je bila direktorica Ljudske univerze Ptuj, univerzo oškodovala vsaj za 100.000 evrov. Po besedah Muršičeve kandidatka te očitke ostro zavrača. "Mi pa vsekakor menimo, da bomo počakali, ali jih bo tudi argumentirano zavrnila. V kolikor temu ne bo tako, se bomo potem odločali, kako naprej," je dejala.

Da je kandidatki tudi sam zastavil vprašanje, povezano z omenjenimi očitki, je dejal Franc Jurša (DeSUS). Kot je pojasnil, mu je ustrezno odgovorila in vse očitke zanikala. Sicer je, kot pravi, kandidatko temeljito poslušal. "Name je napravila zelo dober vtis," je ob tem dejal.

Markeževa je po predstavitvi koaliciji za POP TV povedala, da gre po njenem mnenju pri očitkih za njeno diskreditacijo in zavestno zavajanje s podatki, ki so daleč od resnice.

Komentarjev 2
  • jaki 10:43 20.marec 2015.

    Bom malo iskriv; si trenutno na balkonu?

  • mph 09:02 20.marec 2015.

    Se strinjam, običajno pri tej starosti videz ne vara, Cankarjeva je kar na vseh šivih pokala od arogance in vzvišenosti nad navadno rajo, prava "čarovnica" bi se reklo, ta pa mi deluje zelo pozitivno. Kar pa zadeva očitke o tem, ...prikaži več da nima doktorata, da so ostali ministri imeli doktorat, glede na to, kaj so počeli in škodo, ki so jo delali, bo morali navest med pogoje, da kandidat ne sme imeti doktorata in da mora prihajat iz planeta Zemlja, ne nekje visoko iz oblakov (še posebaj Turk, Zver, ... ma praktično vsi, morda bi izvzel edino Gabra)..