Slovenija > Komentarji in kolumne
4 ogledov

Hipokrat se obrača v grobu

Goran Novković (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Kot očeta me skrbi, kaj se dogaja v slovenskih pediatričnih bolnišnicah.

Večina slovenskih zdravnikov je brez dvoma poštena. Vsak dan rešujejo življenja. Toda tragična smrt 12-letnega Bora Nekrepa in agonija, ki jo po njej doživljajo njegovi do roba potolčeni starši, razkriva vso gnilobo, ki se skriva v vrhovih slovenskega zdravniškega ceha.

Očitki. Kaj je narobe z zbornico?
1. Nestrokovnost. Ne vemo, ali je bila storjena napaka ob zdravljenju Bora Nekrepa v mariborski pediatrični kliniki. Obstaja samo sum. Vemo pa, da sta si ljubljanska pediatrična klinika in zdravniška zbornica privoščili, da sta za mnenje o zdravljenju zaprosili povsem neprimernega tujega eksperta! Kot očeta me zato zelo skrbi, kaj se dogaja v naših pediatričnih klinikah.

2. Politikanstvo. Ni res, da gre za politični pritisk na zdravniško zbornico. Šefinja zbornice Gordana Kalan Živčec s takšnimi obtožbami politikansko preusmerja pozornost z odgovornosti zbornice za zgoraj omenjeno šlamparijo. Ona zganja politiko.

3. Aroganca. Šefinja zbornice v birokratskem jeziku ponuja Borovim staršem mediacijo. Niti ne spomni se ne, da bi morda obiskala Nekrepove, jim po človeško razložila, zakaj postopek traja toliko časa, in se jim opravičila zaradi šlamparije s tujim ekspertom.

4. Skrivaštvo. Slovenski zdravniki še vedno ne vodijo natančnih podatkov o incidentnih dogodkih, trdi Remškar. Zakaj jih ni? So res nezmotljivi?

Zdravniki morajo sami odstaviti vodstvo zbornice ali pa bodo ob ves ugled. Ministrstvo za zdravje ima tokrat prav. Takšna zbornica je sramota.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.