Slovenija
12495 ogledov

Konec dobrih novic: Krivulja okuženih se je spet začela dvigovati

Covid-19 Epa
Včeraj je bilo po državi opravljenih 2.438 testov na prisotnost novega koronavirusa, 531 primerov je bilo pozitivnih.

22 odstotkov testiranih oseb, malce več kot vsak peti, torej, je bilo pozitivnih. Opravljenih je bilo tudi 14.806 hirtih testov. 

NIJZ ocenjuje, da je v tem trenutku v nekaj več kot 12.300 aktivnih primerov okužb. 

Glede na primerjavo s prejšnjo soboto, ko je bilo odkritih 444 novih primerov, lahko ugotovimo, da se je krivulja epidemije spet začela obračati navzgor. Včeraj je bilo namreč novo okuženih kar za petino več kot prejšnjo soboto. 

Hospitaliziranih je bilo včeraj 428 ljudi, od tega 123 na intenzivni negi. Boj s covidom je izgubilo pet ljudi. Skupno število mrtvi zaradi covida-19 se je tako povzpelo še na 4.574. 

Tedensko povprečje novih primerov se je tako zvišalo za 1,4 odstotka na 884, 14-dnevna incidenca pa zdaj znaša 587 primerov na 100 tisoč prebivalcev. 

Na zemljevidu ECDC, kjer je Slovenija med najslabšimi državami v Evropski uniji, je meja med rdečo in temno rdečo barvo 500 okužb na sto tisoč prebivalcev v preteklih 14 dneh. V temno rdeče bomo torej obarvani še kar nekaj časa. 

ECDC zemljevid | Avtor:

 

Komentarjev 17
  • QSprm 17:09 03.oktober 2021.

    Ce bi bili famozni ukrepi vsaj priblizno kaj ucinkoviti, bi ze zdavnej ne imel nobenga bacila nikjer. Uradna stroka se je vec kot osramotila s celo serijo nezmotljivih napovedi, ki so se vse po vrsti klavrno koncale. Famozna napoved gor ...prikaži več trupel in 90.000 mrtvih naprimer. Od teorij zarote lahko zdej ze preverjeno kar izpustimo toerijo. Ostala je samo se zarota. Sicer gre le za malce prikrito uvajanje enoumja in enopartijskega sistema po vzoru talibanskega rezima.

  • Boschtjan Zupanchich 16:04 03.oktober 2021.

    Da, in razlog za to je samo zaradi netestiranja cepljenih, ki zato nemoteno nekontrolirano okužujejo še naprej vse naokrog !

  • bobubob 15:31 03.oktober 2021.

    'Cepljenje' le še na recept, namesto PCT le še brezplačni T, Ivermectin preventivno v prosti prodaji z jasnimi navodili za uporabo. In takoj jih bo vsaj 80% manj v bolnici, kot povsod tam, kjer so to storili. Zdravniška zbornica (z ...prikaži več (z drugim vodstvom) pa naj takoj sprocesira sprostituirane politiki v rit lezoče fahidiote in s tem vrne zdravstvu vsaj del v tej koronablaznosti izgubljenega ugleda. Za politike pa volitve. Morda pa tokrat volilci le ne bodo volili kot voli. Potem pa Nürnberg2.