Slovenija
29 ogledov

Le enotnost rešitev čevljarjev

Čevelj Alpine Anže Petkovšek
Tako kot doslej se ne da več sestavljati in šivati, pravi prvi mož žirovske Alpine Matjaž Lenassi o načrtovanem povezovanju s Pekom, ki pa je odvisno od vladne odločitve glede pomoči tržiškemu podjetju.

Direktor Alpine Matjaž Lenassi je prepričan, da je povezovanje slovenske modne obutvene industrije nujno. "Slovenski maloprodaji se trenutno piše zelo slabo," učinke padca povpraševanja ocenjuje Lenassi.

Včeraj nam je direktor Peka Janez Sajovic dejal, da je obstoj podjetja odvisno od obljubljene državne pomoči, ki bi jo morala država potrditi že prihodnji četrtek, sicer bodo morali na začetku januarja zaradi dolgov dobaviteljem kljub obetajoči načrtom, ustaviti proizvodnjo, kar bi pomenilo stečaj podjetja.

Matjaž Lenassi | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Sajovic pravi, da bi že del od obljubljenih 12 milijonov evrov omogočil izpolnitev pisma o nameri, po katerem bi Peko in Alpina združila proizvodnjo modne obutve. "S kapitalom gotovo ne bi mogli sodelovati, ker ga nimamo, smo pa pripravljeni dati tisto, kar Alpina ima, torej proizvodnje kapacitete v Bosni in naših 140 prodajaln," je za Žurnal24 povedal Lenassi, ki tako kot Sajovic pričakuje ugodne sinergijske učinke skupnega nastopa.

Čakajoč snežinke

Če bodo modni del programa prenesli k Peku, pa športni del ostaja trdno v rokah Alpine. "Ta program lepo rase. V Srednji Evropi še čakamo na sneg, je pa ta že zapadel v Skandinaviji in v Severni Ameriki," trenutno glavno tegobo Alpine pojasnjuje Lenassi. Govorice o tem, da naj bi športni program prodali konkurenčnemu Fischerju, pa je znova kategorično zavrnil z eno besedo: "Bedarija!"

Komentarjev 1
  • franceljtancelj 08:59 13.december 2011.

    Lahko mi verjamete na besedo, da uporabljam Planikine čevlje air tex in ko obujem te čevlje fantje vedo ,da bo to res ekstremna situacija in je treba industrijo čevljev res obdržati.