Slovenija
71 ogledov

Ledena dvorana brez ledu

“Hokejisti Triglava so spet na ledu,” je s treninga na Češkem sporočil glavni tr Žurnal24 main
Trgovanje. Zaradi denarnih težav in nesoglasij ledena dvorana brez ledu. Občina bi jo odkupila.

Kranjska mestna uprava proučuje predlog odkupa ledene dvorane na Zlatem polju. Obstaja tudi možnost, da bi konzorcij lastnikov upravljanje zaupal hokejskemu klubu (HK) Triglav.

Niso je odpisali
Trgovanje z objektom, ki mu zaradi nedavne razveljavitve gradbenega dovoljenja grozi rušenje, se zdi nekoliko nenavadno, vendar tako lastniki kot kranjska mestna uprava še vedno pričakujejo, da bo ledena dvorana obstala. Med reševanjem pritožbe na odločbo naj bi namreč občina sprejela prostorske načrte, ki bi omogočili pridobitev novega gradbenega dovoljenja.

Potreben nov prostorski načrt
Gradbeno dovoljenje. Dvorana je v lasti konzorcija, v katerem so Expo Biro, Kota in Cestno podjetje Kranj. Po nekaterih ocenah bi bil občinski podrobni prostorski načrt, na podlagi katerega bi pridobivali novo gradbeno dovoljenje za ledeno dvorano, lahko sprejet januarja. Podžupan Igor Velov napoveduje konec meseca javno razgrnitev, septembra naj bi bila prva obravnava na mestnem svetu, potem bo dinamika odvisna od volitev.

Zakaj potem prodaja
Miha Grešak, direktor Kote Petrovče, enega izmed treh podjetij v konzorciju lastnikov, je povedal, da želje po prodaji niso spodbudili toliko birokratski zapleti, kot so jo denarne težave. “Vse skupaj nam je v eno samo finančno breme,” je razkril in priznal, da se spopadajo z izgubo.

Bo občina kupila?

Kranjska mestna uprava bi dvorano kupila, vendar le če finančna obveznost ne bi narasla. Občina je namreč najemnica določenega števila ur v vrednosti 170 tisoč evrov na leto. Ponudbo konzorcija za odkup je sicer že prejela, vendar je podžupan Igor Velov ni želel komentirati. “Nočemo ponoviti napake prejšnjega župana Mohorja Bogataja in zaradi volitev hiteti z odločitvami, ker lahko spet naredimo več škode kot dobrega” je dejal in napovedal, da bo dokončna odločitev sprejeta prihodnji teden.

Ledu še ni
Medtem v dvorani še ni ledu, čeprav so ga denimo hokejisti Triglava pričakovali že ta teden. Grešak priznava, da z izdelavo zavlačujejo, a zanika, da gre za poskus pritiska na občino za nakup objekta. “Led bo narejen takoj, ko bodo izpolnjeni vsi pogoji, da konzorcij ne bo dodatno finančno obremenjen,” je bil nekoliko skrivnosten, potem pa je pojasnil, da izdelavo ledu pogojujejo pravzaprav z ureditvijo odprtih vprašanj z zdajšnjim upraviteljem.

V najem hokejistom

Če se občina za nakup ne bo odločila, obstaja tudi druga možnost, je razložil Grešak: da bi upravljanje dvorane zaupali HK Triglav. Ta se vloge upravljalca ne bi branil, vendar bi jo sprejel le, če bi se razrešila vsa odprta vprašanja med lastniki in zdajšnjim najemnikom. Pri Triglavu so sicer prepričani, da bi dvorana lahko poslovala donosno.

Kaj pa treningi?
Zaradi nerešenih medsebojnih razmerij triglavane vse bolj skrbi organizacija treningov. Glavni trener Gorazd Drinovec se resno spogleduje z začasno, nadomestno lokacijo. “Drugega nam tudi ne preostane. Mi moramo začeti vadbo,” je povedal.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.