Slovenija
57635 ogledov

Lendava: Učenec v šolo prinesel pištolo

Policijski avto kia sportage Andrej Leban
Policisti so prejeli nekaj prijav o domnevnih grožnjah.

Po poročanju Televizije Slovenija so z Dvojezične osnovne šole 1 Lendava sporočili, da je nek učenec v šolo prinesel plinsko pištolo brez nabojev. To je po pogovoru predal svetovalni delavki.

Točna kategorizacija pištole, ki so jo policisti zasegli, bo znana po pridobljenem strokovnem mnenju, so za N1 pojasnili na Policijski upravi Murska Sobota.

Okrepili so prisotnost

Policisti so v teh dneh pogosteje prisotni v okolici šol in tudi danes so izvajali aktivnosti za zagotavljanje varnosti. V torek in danes so prejeli nekaj prijav o domnevnih grožnjah, vendar do sedaj v nobenem obravnavanem primeru niso potrdili namere, ki je izhajala iz komentarja na enem izmed spletnih medijev o potencialnem varnostnem dogodku.

Kot so danes sporočili z Generalne policijske uprave (GPU), so v torek in danes prejeli nekaj prijav o domnevnih grožnjah, ki so jih nemudoma preverili in za nekatere od njih ugotovili, da ne gre za kazniva dejanja ali prekrške, druge primere pa še preverjajo in izvajajo ustrezne ukrepe. Prav tako še vedno poteka policijski postopek glede namere, ki je izhajala iz objave komentarja na enem izmed spletnih medijev o potencialnem varnostnem dogodku pri nas.

Aktivnosti za zagotavljanje varnosti v šolah bodo nadaljevali tudi v prihodnjih dneh. Policisti sodelujejo z vodstvi vzgojno-izobraževalnih zavodov, prav tako tudi pri različnih preventivnih aktivnostih.

"Glede na izkušnje iz tujine in tudi pri nas se ob izpostavljanju tovrstnih primerov lahko pojavijo pogovori, objave ali klici o podobnih grožnjah. Policija vse tovrstne primere obravnava z vso resnostjo," so še navedli na GPU.

Pouk na šolah je danes potekal kot običajno, so ravnatelji več osnovnih šol pojasnili za STA. Na nekaterih šolah so zaradi nedavne grožnje z nasiljem okrepili varovanje. Poleg tega so se učitelji z učenci pogovarjali o aktualnem dogajanju in morebitnih strahovih. Na nekaterih šolah je bilo pri pouku predvidoma zaradi grožnje nekaj manj učencev kot običajno.

Notranji minister Boštjan Poklukar je med razpravo na odboru DZ za notranje zadeve napovedal, da se bo naslednji teden sestal z ministrom za vzgojo in izobraževanje Darjom Feldo. Želi namreč izboljšati komunikacijo med policijo in šolami, da se zagotovi varnost na tem področju.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 14
  • munja 22:05 12.april 2024.

    Očitno imajo eni starši kar na mizah in po kuhinjskih pultih razstavljeno orožje.

  • jezero 08:00 11.april 2024.

    Nekdo hoče zamajati tudi šolstvo, da bi po tem enkrat on s solzivcem naredil red!

  • Avatar Suli
    Suli 07:36 11.april 2024.

    Mediji zganjajo paniko zaradi interesa, ropularnosti (beri profita) in potem prestrašena mularija nosi orožje v šolo za samoobrambo🤔