Svet
38040 ogledov

Življenje izgubila mlada brat in sestra, vračala sta se iz šole

Reševalno vozilo Istochphoto
Ugasnili sta dve mladi življenji, policija sporočila podrobnosti tragične nesreče, ki je občino zavila v črno.

V hudi prometni nesreči, ki se je sinoči zgodila na jadranski magistrali na območju Ratca med Dubrovnikom in Slanim, sta umrli dve mladi osebi. Povzročiteljica nesreče je bila lažje poškodovana, z reševalnim vozilom so jo odpeljali v bolnišico.

Sinočnje neuradne informacije hrvaških portalov, da sta v nesreči treh osebnih vozil umrla brat in sestra v enem od vozil, so danes zjutraj pristojni potrdili. Gre za mladeniča iz Gradca pri Makarski, iz družine, katere identiteta je znana redakciji, piše Slobodna Dalmacija.

Kot so izvedeli, je 21-letni fant iz Dubrovnika v Gradac v avtu iz šole domov vozil svojo dve leti mlajšo sestro, maturantko Srednje zdravstvene šole, ki je živela v študentskem domu. Družina ima še enega otroka, najstarejšega sina.

Krajani so pretreseni, žalostno novico pa je objavila tudi občina Gradac na svoji Facebook strani, kjer se od umrlih poslavljajo številni krajani, prijatelji in znanci družine. Občina je po tragični nesreči razglasila tridnevno žalovanje, ki bo trajalo od danes do 13. aprila. 

Kot poroča hrvaški Index, naj bi do nesreče prišlo včeraj okoli 20.30, ko je na državni cesti D-8 na območju Ratca pri Slanem voznica slovaških registrskih označb nepravilno prehitevala vozilo pred seboj, pri tem pa trčila v nič kriva brata in sestro iz Gradca pri Makarski. 29-letna državljanka Albanije, ki je povzročila prometno nesrečo, jo je odnesla z lažjimi telesnimi poškodbami. Kot poroča Dubrovački dnevnik, se je nesreča zgodila na ravnem in preglednem delu ceste.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Ender3 14:19 10.april 2024.

    A niso stotine pametnih radarjev postavili na vsakem večjem ovinku cest..

  • karantanc56 12:25 10.april 2024.

    Škoda, da si nepismen!

  • jakec1575 10:23 10.april 2024.

    cestni dirkac je ubil sestro in sebe