Slovenija
1297 ogledov

Lepotni kirurg Franc Planinšek na UKC Ljubljana ne bo več operiral

Franci Planinšek Mediaspeed.net
Estetski kirurg Franc Planinšek ni uspel s tožbo proti UKC, ki ga je odpustil, ker je v operacijsko dvorano vozil svojega sina.

Estetski kirurg Franci Planinšek se ne more vrniti na delo v ljubljanski UKC, je potrdilo še vrhovno sodišče.

Kirurg je namreč s tožbo skušal doseči razveljavitev izredne odpovedi delovnega razmerja, ki jo je dobil, ker je v operacijsko dvorano pripeljal mladoletnega sina. Izredno odpoved delovnega razmerja izpodbijati na delovnem in socialnem sodišču, ki pa je pritrdilo bolnišnici, prvostopenjsko sodbo je potrdilo tudi višje sodišče, zdaj pa še vrhovno, poroča Delo.

Vrhovno sodišče je v sodbi zapisalo, da je Planinšek v reviziji neutemeljeno navedel, da s spornimi dejanji ni kršil svojih obveznosti iz pogodbe o zaposlitvi oziroma drugih obveznosti iz delovnega razmerja, saj mu njegovih ravnanj ne prepoveduje niti pogodba o zaposlitvi niti noben predpis. "Revizijsko sodišče ugotavlja, da je tožnik s svojim ravnanjem kršil pravila zdravniške etike in določbe več predpisov,"  Delo povzema sodbo vrhovnega sodišča.

Kljub nasprotovanju sester sin v operacijsko

Estetskega kirurga Francija Planinška so odpustili po tem, ko je v operacijski dvorani dvakrat prisotvoval najstniški sin Jakob. "Res sem v operacijsko sobo pripeljal sina, ki pa ni otrok, to je odrasel in talentiran fant, ki je višji od mene. Ali je pomembno, ali je polnoleten ali ne? Imaš tudi nekoga, ki je talentiran, pa vseeno igra klavir, čeprav ni polnoleten," je za Žurnal24 decembra 2013 povedal  Planinšek. Po njegovih besedah, je šlo za manjši operativni poseg, šivanje kože. Pacient za Jakobovo prisotnost ni vedel.
 

"V ravnanju gospoda Planinška so bile ugotovljene hujše kršitve pogodbenih in drugih obveznosti iz delovnega razmerja in zato mu je bila na podlagi 110. člena Zakona o delovnih razmerjih izredno odpovedana pogodba o zaposlitvi. V operacijsko sobo imajo dostop zaposleni v UKCL razporejeni na delovišča v operacijski sobi," so pojasnili na UKC Ljubljana.

Planinšek je sina pripeljal v času dežurstev in kljub opozorilu medicinskih sester vztrajal, da fant ostane v operacijski sobi in sodeluje pri operativnem posegu. Prvič je Planinšku z avtoriteto, ki jo je po pripovedovanju prisotnih uveljavil z grožnjami, to uspelo, drugič pa je osebje otroka pospremilo iz operacijskih prostorov pred začetkom operacije.

Planinšek: hoteli so se me znebiti

"Veste, gre za otroka, ki je res talentiran. On je otrok modne oblikovalke in plastičnega kirurga in občutek za dimenzije mu je bil položen v zibko. Če bo šel po mojih stopinjah, mu bom vsekakor stal ob strani. A Jakob ve, kaj se dogaja in se mu je vse skupaj zagnusilo. Če že, ga bom na šolanje moral poslati v tujino, saj mu tukaj s tem imenom ne bo za preživeti. Požrli bi se, če bi gor prišel še nekdo, ki mu je ime Franc Planinšek, no Jakob Franc Planinšek. Nikoli mu ne bi uspelo, če bi kandidiral na kliniki. Za vsem tem pa stoji le ena stvar, da so se me hoteli znebiti ob prvi priložnosti. Je pa res, da nisem najbolj prijazen sodelavec, saj vse povem neposredno."
 
dezurni@zurnal24.si
Komentarjev 3
  • mokmelk 16:41 14.marec 2016.

    Ja, Planinšek, ti že veš. Otrokom policajev pa je loparček za usmerjanje prometa položen v zibko, a ne?

  • Janez_53 13:49 14.marec 2016.

    Takšni ljudje-kot piše komentator maresem-so tudi po mojem mnenju vase zagledani egoisti z občutkom, da so nadljudje, za katere pravila in zakoni ne veljajo in so ob tem še prepričani, da ustvarjajo potomce, ki so nadgradnja njih samih. Nekako se ...prikaži več imajo vsaj za polbogove, če še ne kaj več. Menim, da je sodišče enkrat le uspelo izreči pošteno sodbo.

  • maresem 13:20 14.marec 2016.

    En navaden narcisek, ki mu je bog denar. Pezde.