Slovenija
18681 ogledov

Mariborski veljak naj bi po nesreči želel podkupiti zdravnika. S funkcije že odstopil

Prometna nesreča, avto v jarku, Zalog pod Sveto Trojico CZR Domžale
Pri sebi naj bi imel več kot deset tisoč evrov gotovine. Popoldne je s svoje funkcije odstopil.

Damijan Škrinjar, lani najbolje plačan nadzornik v sistemu podjetij mariborskega Javnega holdinga, je prejšnji teden pijan povzročil prometno nesrečo, nato pa naj bi želel še podkupiti zdravnika, poroča Večer.

22. decembra okoli 18. ure se je 54-letni Škrinjar v Spodnjih Hočah s teslo zaletel v nasproti vozečega citroena, za volanom katerega je bil 29-letni moški. Citroen je pristal v jarku, voznik se je lažje poškodoval, Škrinjarja pa so morali rezati iz avta. Alkotest mu je izmeril 0,74 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, kar pomeni odvzem vozniškega dovoljenja in ovadbo zaradi nevarne vožnje. Odredili so mu tudi strokovni pregled, a še ni znano, kaj je pokazal.

Večer je neuradno izvedel, da naj bi poskušal zdravnika podkupiti. "Zdravnika je vprašal, ali se lahko kako drugače dogovorita," so izvedeli od virov blizu policije, ki so potrdili tudi neuradne informacije, da je imel Škrinjar tistega dne pri sebi več kot 10 tisoč evrov gotovine. UKC Maribor je poskus podkupovanja menda prijavil policiji. "Potrjujemo sum storitve kaznivega dejanja, povezanega z opravljanjem naše dejavnosti v minulih dneh. Ker postopek še poteka, več informacij ne moremo podati," so za Večer povedali v UKC Maribor.

Škrinjar zadeve ni želel komentirati, saj preiskava še poteka, ko so ga kolegi z Večera soočili z očitki o pijanosti in podkupovanja, je dodal, da se zaradi šoka, stresa in udarca okoliščin ne spominja. Iz Javnega holdinga Maribor so medtem popoldne sporočili, da je "Škrinjar podal odstopno izjavo z vseh nadzorniških funkcij v podjetjih iz Skupine Javni holding Maribor".

Fotografija je simbolična.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • Idioti 15:10 31.december 2023.

    Malo prej na zabavi s pijančevanjem prejel podkupnino in ko je sam zaribal stvar , je to isto podkupnino želel samo dati naprej ! Naj Policija raziskuje v tej smeri , sama nesreča ni tako važna !

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 14:39 30.december 2023.

    Eni nimajo za jest drugi pa imajo pri sebi po 10.000 € gotovine, tako , za vsak slučaj. Butale država.

  • Avatar Leon
    Leon 14:31 30.december 2023.

    Prometne nesreče kjer je prisoten alkohol so zaskrbljujoče in vprašanje ali policija opravlja svoje delo na terenu kot radi pišejo .