Slovenija
12 ogledov

Marušič na funkciji v WHO

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Minister za zdravje Dorjan Marušič je bil izvoljen v evropski odbor Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) za zdravje in okolje za dobo dveh let.

"To je po funkciji Božidarja Voljča v izvršnem odboru WHO ponovno ena od pomembnejših funkcij, ki jo zaseda Slovenija v WHO," je povedal minister Marušič po izvolitvi.

Odbor je bil ustanovljen letos marca na konferenci o zdravju in okolju v Parmi v Italiji in deluje pod patronatom OZN, WHO in Evropske komisije, v njem pa bodo sodelovali štirje evropski ministri za zdravje (francoska ministrica Bachelotova, malteški minister Cassar, srbski minister Milosavljević in minister Marušič), štirje ministri za okolje ter predstavniki omenjenih mednarodnih organizacij (OZN, WHO in Evropske Komisije).

"Ministri za zdravje bomo v odboru predstavljali zdravstveni resor in v dialogu o zdravju in okolju poskušali dati svoj zdravstveni prispevek v tej razpravi v smislu političnih in strateških smernic o tem, kako bomo v Evropi urejali problematiko zdravja in okolja, ki sta brez dvoma povezani. Osebno bom poskušal posredovati naše slovenske izkušnje s tega področja," je iz Moskve, kjer so potekale volitve, sporočil minister Marušič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.