Slovenija
94 ogledov

Matic Munc: Ves čas smo izvajali voljo družine deklice

Mativ Munc
1/11
Dejan Mijović
Ves čas smo izvajali voljo dekličine družine, je danes na tiskovni konferenci povedal Matic Munc. "Če se bodo obtožbe nadaljevale, bomo udarili nazaj z vso silo,“ še pravi.

Ves čas smo izvajali voljo družine, trdi Matic Munc. Zanikal je tudi očitke, da jih je oče deklice pozival, naj jo vrnejo.

"Oče deklice nam je prve štiri mesece v priporu pisal pisma z navodili, kaj naj naredimo. Družina je sporočala, da se mu v priporu meša. Njegova sporočila so sčasoma postala zmedena. Njegov oče je sporočal, da je izgubil razum," je še povedal na današnji tiskovni konferenci.

Natalija Markač pa ob tem dodaja, da je vprašanje, "koliko je bila njegova volja, koliko pa so bile njegova sporočila izraz stiske".

Kot nadaljuje Munc, naj bi oče deklice deloval, kot da je samomorilno ogrožen. "Do tega je prišlo zaradi hudega stresa, prišlo je do akutnega psihotičnega stanja," dodaja.

Družino prosim, naj nehajo z lažmi

"Zaradi nezaupanja družine deklice je naše sodelovanje končano. Družino prosim, naj nehajo z lažmi," nadaljuje Munc. "Osebno sem prejel 20 evrov, rabljen fotoaparat, popravili so mi osebni avto. To sem dobil od družine Kaker," je dodal. Kot pravi, sta z ženo lastnika stanovanja v Fužinah.

Natalija Markač ob tem dodaja, da imajo dokaze, da je bil oče finančno izčrpan, preden so začeli delati z njim. "Delali smo pro bono, tudi osebno sem plačala račun za 200 evrov."

Zgodba s koroško deklico ni zgodba enega otroka

Trenutno Munc psihosocialno svetovanje nudi 150 ljudem. Opozarja pa, da je zgodba s koroško deklico širša kot le zgodba enega otroka, a vseh zgodb ne namerava pripeljati v javnost.

Kljub nedavnim dogodkom Munc obljublja, da bodo še naprej razkrivali luknje v sistemu in nedelovanje sistema.

Osrednji govorec današnje novinarske konference je še vedno prepričan, da je bila deklica zlorabljena. "Sum spolne zlorabe je bil ovržen. Vendar je bila edina tožilka, ki se je postopka lotila strokovno, umaknjena," dodaja. In nadaljuje: "Eden od očitkov je, da je bila deklici narejena škoda, ker ni bila z mamo. Trdim, da deklici ni bila narejena škoda!"

Kazenski postopek proti Maticu, njegovi ženi in Markačevi po njegovih besedah še teče, policija širi preiskavo.

Komentarjev 1
  • stela 12:22 30.marec 2012.

    "dolgo bo trajalo da oprem svoje ime".....a ga je treba prat?!?!?!