Slovenija
34 ogledov

Medja o "svojem" audiju: "Povsem običajen standard"

Janko Medja mediaspeed
Janko Medja, šef NLB, je poskušal danes v pismu zaposlenim v državni banki pojasniti, zakaj staro službeno vozilo ni zadostovalo in si je omislil novega audija A6. Kot pravi, slabih 70 tisočakov vreden avto minimalno bremeni bilanco banke.

Kot je znano, je včeraj veliko pozornosti sprožila vest, da si je prvi mož NLB kljub težki situaciji, v kateri je banka, privoščil nov luksuzen avtomobil. Kot danes pojasnjuje v pismu sodelavcem, audija A6 uporablja za vsakodnevno vožnjo, ki običajno na dan preseže sto kilometrov.

Dodaja, da je za NLB avto vplačala nepovezana lizinška družba, celotna vrednost vozila pa da je pod 70 tisoč evrov in je zato skladna s pravilnikom NLB, ki da ima blagoslov nadzornega sveta. NLB ima tako avto le v najemu in "minimalno bremeni bilanco banke".

"Avto je popolnoma običajen standard za funkcijo in odgovornost, ki sta mi bili zaupani. Enako velja za preostale bonitete, skladno z zakonodajo pa so prav vse bonitete preko dohodnine tudi (visoko) obdavčene," nadaljuje Medja in dodaja, da ima v celoti manjšo plačo, kot jo je imel v prejšnji zaposlitvi, in da daleč zaostaja za plačo predsednika uprave "ene od bančnih skupin v Avstriji, ki kaže v zadnjih letih še veliko slabše rezultate od NLB".

V nadaljevanju zaposlene v NLB spominja, da je "razlog za blatenje NLB z uporabo dezinformacij in neresničnih navedb ta teden najverjetneje v politični situaciji, ko je nekaterim v izrecnem interesu blatiti NLB, da lahko to uporabijo za slabljenje svojih političnih nasprotnikov. Seveda pa tudi mediji pograbijo vsako 'novico', ki jim je servirana, pa če je resnična ali ne (da je le dovolj udarna in negativna), saj upajo na večjo prodajo časopisov."

Pri tem dodaja, da nova uprava ni soustvarjala slabih rezultatov, "ki se v javnosti tako poudarjajo ... Prav nasprotno, banki smo se pridružili v nezavidljivi situaciji".

"Moj namen in namen uprave ostajata enaka - odločno in strokovno skupaj z vami izpeljati potrebno prestrukturiranje NLB ter uvesti spremembe, ki nam bodo s časom (banka se ne more spremeniti čez noč, to je jasno) prinesle boljše rezultate, ti pa ustrezen ugled."

Komentarjev 11
  • Aleš Utenkar 09:50 19.februar 2013.

    tud jst se vozim vsak dan po sto km in več pa se vozim vavtu ki n je vreden cirka 1000€

  • Fertel 20:51 13.februar 2013.

    Kar neverjetno, taki se imajo za bogove. Če je tolk sposoben, naj gre v Evropo za šefa banke - po luftu bi ga zbrcali.

  • jakec1897 19:29 13.februar 2013.

    Nedonošenček smrkavi! V rit nasuvat in napodit delat. V življenju ni delal in tudi sedaj se ne bo pretegnil. Bi pa živel na žuljih drugih, smrkavec.